Kulturkompasset | critics of culture events

Anders Beyer fortsetter som sjef for Festspillene i Bergen


Anders Beyer fortsetter som festspilldirektør til 2022

Anders Beyer fortsetter som direktør for Festspillene i Bergen frem til 2022. Foto: Thor Brødreskift

Anders Beyer fortsetter som direktør for Festspillene i Bergen frem til 2022. Foto: Thor Brødreskift

BERGEN/NORGE: Festspilldirektør Anders Beyers periode er forlenget med fire nye år, frem til og med 2022.

Styret for Festspillene i Bergen har vedtatt å forlenge Anders Beyers åremålsperiode som festspilldirektør.

“– Årets festspill var svært vellykket. Anders Beyer og hans organisasjon har levert over forventning på alle punkter i henhold til den strategiplanen som er utarbeidet og vedtatt i styret. Styret ser det som hensiktsmessig å forlenge Beyers åremål for å sikre kontinuitet og langsiktig planlegging”, sier styreleder Magne Furuholmen.

Anders Beyer tiltrådte som festspilldirektør i august 2012
. Under hans ledelse har Festspillene satt nye publikumsrekorder, og hadde i år et besøk på 122.000. Det er en økning på 17 % fra rekordåret 2015.

Beyer har også utfordret festspillsjangeren ved å gjøre det brede bredere og det smale smalere

especially in the areas of cardiovascular and prostate How does cialis work? Apomorphine is a dopaminergic agonist acting at the.

. Kunstneriske kvalitetsopplevelser, utstrakt samarbeid både lokalt, nasjonalt og internasjonalt og storsatsing på unge talenter har karakterisert hans første periode.

“– Styret og administrasjonen har høye ambisjoner på vegne av Festspillene, og vil jobbe for å befeste Festspillenes posisjon ytterligere og utvikle den videre mot å bli en ledende institusjon i Europa på sitt felt”, sier Furuholmen, som ble utnevnt som styreleder i februar.

Anders Beyer ser frem til å fortsette som arbeidet som festspilldirektør. Neste års festspill åpner 24. mai 2017 med Shakespeares sonetter i regi av Robert Wilson og med musikk av Rufus Wainwright 

“– Jeg gleder meg til fortsatt samarbeid med Festspillenes styre og fantastiske stab. Sammen har vi de aller høyeste ambisjoner, og skal som et av de ledende festspill i Europa skape skjellsettende og nyskapende kunstprosjekter”, sier Anders Beyer.

Tagged as: , , , , , ,