Kulturkompasset | critics of culture events

Barberen Figaro på Operaen i Oslo


Operasesongen er i gang!

OSLO/NORGE: Lørdag 22. august braker det løs i Bjørvika med Rossinis komiske klassiker Barberen i Sevilla på Hovedscenen.

Eir Inderhaug i rollen som Rosina.. foto av Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett

Eir Inderhaug i rollen som Rosina.. foto av Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett

Nasjonaloperaen presenterer et program som er bredere enn noen gang

Psychosocial HistoryNote: The following questions should only be completed by individuals who have been sexually active and have little blue pill.

.

I løpet av sesongen 2015/16 har publikum mulighet til å oppleve verker som spenner seg fra operasjangerens begynnelse til Rolf Wallins nyskrevne Elysium.

Førstkommende lørdag åpner sesongen med verdens mest spilte komiske opera: Gioacchino Antonio Rossinis Barberen i Sevilla.

Historien om hvem som skal få gifte seg med den søte, men rampete Rosina fortelles av et knippe erfarne, men energiske sangere. I sentrum står Eir Inderhaug, en av våre fremste norske sopraner. I fjor vant hun Kritikerprisen for sin innsats i Le grand macabre her ved Operaen i 2013. Nå debuterer hun i rollen som Rosina.

I tittelrollen møter vi den anerkjente amerikanske barytonen Lucas Meachem. Han har tidligere sunget barberen ved en rekke operahus, som Royal Opera Covent Garden og Wiener Staatsoper. Den kjekke Almaviva synges av den unge tenoren Taylor Stayton, som ifølge Opera Today «fortjener en plass på listen av Rossini all-stars».

Da François de Carpentries og Karine Van Herckes fargerike produksjon hadde sin første premiere i 2011, skrev Aftenpostens anmelder: «Rollen som Bartolo er som skapt for Ketil Hugaas». Nå er han tilbake. Det er også Jens Erik Aasbø som Don Basilio, Operakoret og Operaorkestret. Den unge norske dirigenten Rune Bergmann har den musikalske ledelsen.
Premiere Hovedscenen lørdag 22
. august. kl. 18.00

http://operaen.no/Forestillinger/barberen-i-sevilla-host15/

Tagged as: , , , , , , , , , ,