Kulturkompasset | critics of culture events

Carmen – koreografi Liam Scarlett fra 19. Mars – 23. April


CARMEN som ballett på operaen.

Nasjonalballettens Carmen, Koreografi Liam Scarlett. musikk Georges .Bizet. Melissa Hough
. Paulo Arrais, Foto Erik Berg

OSLO/NORGE: Georges Bizets smektende Carmen er en av verdens mest spilte operaer, men fortellingen om den kvinnelige forføreren er også en ballett. Nå får Nasjonalballetten sin egen versjon – skapt av Liam Scarlett, koreografen som høsten 2013 ga oss den gnistrende Ildfuglen og vakre Vespertine

– renal and hepatic dysfunction viagra and local stimuli. The local stimuli act through the sacral.

. Den unge briten har vist en egen evne til å begeistre publikum, og ballettene han så langt har skapt for Nasjonalballetten, er blitt møtt med bravorop.   

 

Nasjonalballettens Carmen er Liam Scarletts første helaften med fullt orkester, og blir en fullformats, klassisk fortellende forestilling. Scarlett har nok en gang med seg scenograf og kostymedesigner Jon Bausor og lysdesigner James Farncombe. Dermed er det en mørk og dramatisk Carmen vi kan forvente, om den frihetssøkende Carmen-skikkelsen som vil bryte opp fra samfunnet og gå sine egne veier.

I hovedrollene opplever vi tre stjerne besetninger. Først ute er Melissa Hough som Carmen med Kaloyan Boyadjiev som Don José  og Yolanda Correa som Micaela, Escamillo: Aarne Kristian Ruutu den 19. Mars, deretter Eugenie Skilnand som Carmen med og koreografen selv, Liam Scarlett som Don José. På grunn av en skade går han inn i rollen og gjør sitt comeback som danser, tre år etter at han la opp ved Royal Ballet i London, der han nå er fast koreograf.

Tyrefekteren Escamillo danses av Aarne Kristian Ruutu, Osiel Gouneo og Yoel Carreño.  Emma Lloyd er Micaela og Youl Careno er Escamilio, dette er den 21. Mars. I den tredje besetning som har sin første kvelde den 23
. Mars er Carmen Yolanda Correa, Don José danses  av Youl Careno, Micaëla: Eugenie Skilnand og Escamillo: Osiel Gouneo. 

Med Nasjonalballetten på Operaen fra 19. Mars – 23. April

Alexandre Cesar Leopold Bizet
. alias George Bizet

 

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , ,