Kulturkompasset | critics of culture events

Currell og Skilnand i Onegin


Enda en stor ballett kveld med Nasjonalballetten og Onegin, og med en tredje besetning i de fem hovedrollene. Philip Currell i tittelrollen og Eugenie Skilnand som Tatjana.

av Henning Høholt

Philip Currell som Onegin, vakker Danseur Noble med ro, verdighet og eleganse. Foto: Erik Berg

Philip Currell (Onegin) har vokst som ballettdanser gjennom sine 10 år ved Nasjonalballetten, hvor han ble utnevnt til solist i 2012. Han fremstår nå med ro og verdighet, som en elegant og vakker Danseur Noble. Han har høyden, roen, overblikket, verdigheten, er en stilig danser, har den rette holdningen til en danseur noble, men i tillegg så har han også den unge spreke virtuositet, raskheten, styrken og sikkerheten,  noe som kom godt til syne i hans pas de deux´med Eugenie Skilnand (Tatjana), samdansen med henne, spesielt i drømme sekvensen i andre delen av første akten, ga ham anledning til å vise oss den virtuositeten og styrken, som vi vet han har, dette ble en meget vakker opplevelse, hvor han i  dansen med Skilnand gjorde at hun iblant nesten svevet gjennom rommet i noen flotte sikre løft.  Samt videre i den siste dramatiske kjærlighets delen i siste scene siste akt, som ble en ekstraordinær vakker og sterk opplevelse. Dette var noen av kveldens store høydepunkter.

Philip Currell (Tatjana) and Eugenie Skilnand (Tatjana) in Onegin, 1.st act. Photo: Erik Berg.

Eugenie Skilnand er strålende og ekte som Tatjana, hun utstråler sikkerhet, tilbakeholdenhet, diskresjon, eleganse. Hennes bedårende tåspissgang både forlens og baklens i første akten gjennomførte hun helt naturlig med stor eleganse, videre har hun en spesiell vakker eleganse når hun beveger seg hen over scenen. Hun formidler vakkert den krevende Tatjana rollen, hvor hun først skal være ung, tilbakeholden og uskyldig, faller i søvn unde rbrevscenen, og får i drømme besøk av Onegin, i dette tilfelle Philip Currell, ung vakker, en riktig drømmeprins, som forsvinner, – Dette var kun en vakker drøm, slik Tatjana ønsker det i sin fantasi. Med sin ekte utstråling tilfører hun den sterkt kontrasterende rollen som  fyrstinne  Gremin i siste akten ,  hun denne delen av rollen ekthet, hvor hun  virkelig er fyrstinne Gremin. Når hun til slutt står helt fortvilet etter å ha vist Onegin bort, da var der ikke et øye der var tørt rundt omkring meg. Folk var dypt berørt av ektheten i formidlingen. Meget vakkert.

Eugenie Skilnand er strålende og ekte som Tatjana, hun utstråler sikkerhet, tilbakeholdenhet, diskresjon, eleganse. Foto: Erik Berg

Ole Willy Falkhaugen er høy og flott som Fyrst Gremin, i ballettversjonen møter de allerede hverandre, slik vi ser det på Tatjanas bursdagsfest, og han blir dermed introdusert til publikum
. I motsetning til i operaversjonen av Egene Onegin, hvor han først kommer på scenen i tredje akt. Falkhaugen er en sikker og stilig kavaler i den lange pas de deux med Tatjana i begynnelsen av tredje akt. De klær hverandre.

Gakuro Matsui (Lenskij) og Natasha Jones (Olga) er det unge forelskede parret, som i første akten danser glade og lykkelige over å ha unnet hverandre, noe som dessverre Onegin klarer å ødelegge ved sin provoserende flørting med Olga, en lek, osm hun liker og følger opp med, og som dessverre fører frem til utfordringen til duel fra Lenskij, som Onegin tar imot. Matsui presenterer denne dramatiske delen flott, og hans solo før duellen er følelsesfull, meget vakker og meget sikker uført. Han avviser også Olga, fordi han er blitt opprinnelig skuffet over hennes oppførselen på festen kvelden før, meget godt spilt.

Enda en flott ballettopplevelse med Nasjonalballetten i Oslo

6Surgical Therapy What is sildenafil citrate? or couples addresses specific psychological or.

. Iscenesetttelse av denne John Cranko koreografi er Ivan Cavallari.

Jeg beklager at jeg i gårsdagens omtale av andre besetningen, mente at Bondeguttene surret i begynnelsen, dette var feil. I original koreografien gis de mannlige dansere en stor frihet på dette punktet, det er bondegutter som kommer inn for å vise deres glede over at høsten er i hus, dermed blir dette en glad livsutfoldelse.

Onegin Applaus. Fra venstre: Ole Willy Falkhaugen (Gremin, Eugenie Skilnand (Tatjana), Philip Currell (Onegin), Natasja Jones (Olga), Gakuro Matsui (Lenskij). Foto: Henning Høholts

 

 

 

 

 

Tagged as: , , , , , , , , ,