Kulturkompasset | critics of culture events

Designtalentenes nye tumleplass på Tjuvholmen, OsloDesigntalentenes nye tumleplass

- Magnus Pettersens lampe TINT vil du se på hvert bord i restauranten til The Thief. Vibeke Skar og Ida Noemi Vidal sin lykt FYR vil lyse opp takterrassen.

OSLO: Kunst, arkitektur og design er i ferd med å bli hovedstadens nye, store turistattraksjoner. Norske designtalenter har erobret biennaler og interiørmagasiner verden over. Nå inntar de Tjuvholmen i Oslo. Tjuvholmen og det nye Astrup Fearnley Museet som åpner i september vil gjøre opplevelsen av Oslo enda er komplett.

“-  Det gir en rå følelse å kunne vise frem arbeidet mitt på denne måten i Norge. Tjuvholmen vil bli et unikt sted for kunst og design, og jeg får frysninger på ryggen ved tanken på å bli en del av dette”, sier designer Magnus Pettersen. Lampen hans, TINT, er en av mange norske designprodukter du kan se på utstillingen ”The List of The Thief” i Skur 13 på Tjuvholmen 13. og 20. mai.

Magnus Pettersen er ikke alene. De siste årene har en rekke norske designtalenter skapt seg et navn og en posisjon i utlandet. Vi er bare så ulykkelig uvitende i Norge. Inntil nå
. Utstillingen ”The List of The Thief” plasserer norsk design der den hører hjemme

options applicable to his clinical condition and the related• Sexual related genital pain What is sildenafil citrate?.

. På Oslos spydspiss.

– Det som skjer i Skur 13 nå i mai er bare starten. I årene som kommer vil det bli publisert en katalog over ny norsk design, der unge talenter blir løftet frem. Vi skal stolt vise hva vi har til et norsk og internasjonalt publikum, sier Benedicte Sunde, kurator ved DogA Norsk Design- og Arkitektursenter.

- Magnus Pettersens lampe TINT vil du se på hvert bord i restauranten til The Thief. Vibeke Skar og Ida Noemi Vidal sin lykt FYR vil lyse opp takterrassen.

I august i år åpner en skulpturpark med badestrand og et 90 met høyt utkikkstårn, og den 29. september åpner det spektakulære nye Astrup Fearnley Museet. Men det stopper ikke der. 13. januar 2013 åpner livsstilhotellet The Thief på Tjuvholmen. Hotellet skal bli et utstillingsvindu for unge, norske designere. Flere av objektene i årets utgave av ”The List of the Thief” er allerede plukket ut av hotellets interiørarkitekt Anemone Wille-Våge til å bli en del av hotellets interiør.

–  Magnus Pettersens lampe TINT vil du se på hvert bord i restauranten til The Thief. Vibeke Skar og Ida Noemi Vidal sin lykt FYR vil lyse opp takterrassen. Anne Haavinds vase Unica Amber vil du finne på hotellrommene. Dette er bare noen eksempler, og vi gleder oss til å vise alt, sier Siri Løining Kolderup, prosjektleder for The Thief.

TILBAKEBLIKK

Mye er hendt på Aker Brygge siden de første spede takene med å omgjøre Akers verfts områder til det som i dag er blitt Aker Brygge, og som følges godt etter av Tjuvholmen. I 1985, da Black Box begynte på Aker Brygge var det kun de første av de gamle bygningerne nermest Vestbanen, som var i bruk, og da Collage Dansekompani skulle ha premiere på forestillingen In a which i 1985 måtte publikum til de utsolgte forestilingen krabbe gjennom et hull i nettingsgjerdet som omga Aker Brygge for å komme seg på forestilling.

Anne Haavinds vase Unica Amber vil du finne på hotellrommene.

Spiserestauranten DS LOUISE  som var en av de første restauranter på området, og som fortsatt er i full gang der, ble et berømt og meget besøkt spisested, dette skyltes det usedvanlig gode kjøkken. På daværende tidspunkt var husets lere hestebiff et høydepunkt på menyen. Som på daværende tidspunktet hevet seg høyt over Oslos øvrige spisesteder, som enda ikke var blitt internasjonale i sine menyer, og hvor mange lå, og dessverre fortsatt ligger langt baketter når det gjelder service og imøtekommehet overfor sine gjester. DS LOUISE utmerket seg også ved at man de første par årene av sin levetid hadde et stort flygel på et podie i hjørnet, hvorfra der hver kveld  ble spilt middags konsert mellom kl. 20-23. Et populært tiltak, som dessverre etter en stund måtte lide for sparekniven, men DS Louise lever fortsatt i beste vellgående. . Denne vanskelige tiden med umulige adkomstforhold har absolutt endret seg, og dermed begynner man å nerme seg den typen ønsker som opprinnelig lå i bunden.

Samarbeidet mellom DogA Norsk Design- og Arkitektursenter og The Thief bygger på Norges mangeårige tilstedeværelse på London Design Festival, der norsk design er blitt presentert under fanen 100 % Norway. Gjennom utstillingen har unge designere markert seg sterkt med sitt lekne uttrykk og blikk for kvalitet. Nå blir Tjuvholmen designtalentenes nye tumleplass.

Utstillingen “The List of the Thief” i Skur 13 på Tjuvholmen er åpen for publikum søndag 13. og 20. mai fra kl 13 – 16, og viser arbeider av Vibeke Skar og Jens Praat, Ida Noemi Vidal, Siren Elise Wilhelmsen, Peter Natedal og Thomas Kallvatn, Frost Produkt, StokkeAustad, NorwaySays for LK Hjelle, Anne Haavind, Kristine Bjaadal, Simen Aarseth, Caroline Olsson, Linn Thale Haugen, Magnus Pettersen, Tanja Sæther Frøystad+Klock og Øyvind Wyller.

Tagged as: ,