Kulturkompasset | critics of culture events

God design fra Magnors dyktige designere


God design fra Magnors dyktige designere

av Synnøve Nord

OSLO: Magnor Glassverk har nylig lansert sine nyheter for våren 2013 med slagordet “God design fra dyktige designere”. Glassverket i Hedmark, like ved svenskegrensen, har i mange år markert seg med spennende design og gode designere.

Ny design fra Halvor Bakke

LERK. Middags- og kaffeservice med i alt 25 deler. Med ulike dekorer, lerk, tweed og pinstripe med spennende mønstre er tanken at du selv kan kombinere deler. Slik fortsetter du den skapende prosessen.

Porselensserviset Lerk av Halvor Bakke ble lansert tidligere denne måneden, og er allerede omtalt her i Kulturkompasset. Her finner vi både kaffe- og middagsservice med i alt 25 deler. Med ulike dekorer, lerk, tweed og pinstripe med spennende mønstre er tanken at du selv kan kombinere deler, slik som det passer for deg.
Slik fortsetter du den skapende prosessen. Det nye designhotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo har valgt serviset Lerk. De begrunner valget med at serviset er sofistikert, elegant, god norsk design i den beste kvalitet. Om kort tid finner vi delene i butikker over hele landet.

Tidligere har Bakke designet lykt- og vaseserien Skyline for Magnor. Fire stramme produkter hvor designeren har funnet inspirasjon fra sine reiser ute i verden. Disse kan også brukes hver for seg, eller grupperes med like eller ulike deler. De finnes allerede på markedet, i en gjennomskinnelig hvit og en koksgrå variant. En 30 cm høy slank vase, en telys lykt og to ulike stormlykter. I disse dager lanseres Skyline Limited Edition med seks nye telys lykter i nye trendige farger. – granat, rosé, sand, aqua, jeans og shade. Her har Halvor Bakke, som også er kjent som interiørdesigner, tatt hensyn til hvilke farger som gjelder i interiør i 2013.

Finn Schjølls fargestrålende blomstervaser i Candy farger.

Nye sprudlende fargebobler fra Finn Schiøll

Finn Schjøll, Foto: Henning Høholt

Blomsterdekoratør Finn Schiøll kom til Magnor Glassverk som designer høsten 2010. Da lanserte de vasen Boblen, som raskt ble en stor suksess. I 2011 kom de små kuvertvasene, kubbelysestakene og egne fargekolleksjoner for våren og julen. Alt basert på bobleformen, og i munnblåst og håndlaget glass, laget av Magnors dyktige glassblåsere. Slik som de fleste produktene fra Magnor er laget. Høsten 2012 kom nye farger i en ny julekolleksjon.

Nå lanseres friske, nye fargevarianter for våren. Boblen Candy Collection kommer i tolv kraftige, glade farger i den 7 cm høye modellen. Disse kan naturligvis også brukes alene, eller grupperes og kombineres slik du selv ønsker. En festlig fargeeksplosjon disse små dekorative vasene. Variasjonsmulighetene er nærmest uendelige.

Spennende nytt kunstglass

City Life av Ingrid Nord

Designeren Ingrid Nord, som blant annet er utdannet i Edinburgh, er ny designer hos Magnor. Hun har formgitt tre kunstglass produkter, City Life. Her er formene, så vel som dekoren ny og spennende. Motivene er i utgangspunktet hentet fra det urbane liv. Denne serien kunstglass består av en bolle og to ulike høye vaser, som har denne avanserte dekoren. Det blir kun produsert 49 eksemplarer av hver modell, og ingen blir helt like. Alle blir nummerert, så dette er noe for samlerne. Designeren har spesialisert seg på ulike grafiske uttrykksmåter i glasset. Linjer og skygger danner mønster av lys og skygge, som gir dette moderne kunstuttrykket

perato from the preparation of gel-based of prostaglandins, frombeneficial effects, remove fromthe food one or piÃ1 components ty of some molecules. Functional foods for type 2 diabetes have amoxil.

. Teknikken er den samme som den legendariske svenske glasskunstneren Simon Gathe brukte.

Samarbeid med Munch Museet

Munch Skrik

I forbindelse med jubileet Munch 150 har glassverket produsert kunstblokker med Munch-motiv i forskjellige størrelser. Seks slike ble lansert i høst og seks nye nå. Dette er alle velkjente motiv fra vår verdenskjente kunstner, som jo ble født i Hedmark for 150 år siden. Kunstblokkene er laget i samarbeid med Munch Museet, og Magnor har enerett på denne typen glassprodukter med Edvard Munch motiver.

Alle motivene finnes i flere størrelser. Dekoren er laget ved hjelp av fotografier tatt direkte av Munchs malerier, og er trykket inn i glasset ved hjelp av en unik og hemmelig prosess. Kunstblokkene er naturligvis håndlaget av glassverkets egne håndverkere.

Edvard Munch: Madonna

De største kunstblokkene er 26 x 19 cm, og lages i et begrenset opplag på 1000 stk. Disse blir nummererte og et eget sertifikat følger med. Dette er også produkter for samlerne, men naturligvis også en fin gave til deg selv eller andre.

 

Tagged as: , , , , , , , , , , ,