Kulturkompasset | critics of culture events

Ingrid Lorentzen – Ballettsjef for Norges Nasjonalballett


Ingrid Lorentzen

– Ballettsjef for Norges Nasjonalballett

Av Henning Høholt

Instructions for Scoring: Add the scores for each item 1-5 (total possible score =25). ED Severity Classification : sildenafil citrate helpful in preventing the cascade into serious erectile.

.

BAlletsjef Ingrid Lorentzen byr velkommen til Mesteraften 2015 og inviterer oublikum til premierefest i foyeren etterpå 
 
. Foto Henning Høholt

Balletsjef Ingrid Lorentzen byr velkommen til Mesteraften 2015 og inviterte publikum til premierefest i foyeren etterpå. Foto Henning Høholt

OSLO/NORGE: Gjennom sitt virke som leder for Nasjonalballetten viser Ingrid Lorentzen fremragende lederskap, hun gir publikum et meget variert program bestående av såvel tradisjonelle klassiske produksjoner, klassiske balletter bygget på berømte temaer i nye, eller eldre produksjoner
. Samt viderefører tradisjonen med at kompaniet også presenterer contemporary danse produksjoner av verdens ledende nåtidige koreografer, våre egne ledende norske koreografer og ballett skapere, samt også gir oppgaver til alle våre gode velutdannede nye talenter, som blomstrer og sprer glede og utfordringer til både dansere og publikum. 

Lorentzen presenterer et bredt utvalg av fremragende, også noen verdensberømte koreografers verker, samt inviterer dem til å kreere spesielt for Nasjonalballetten, samtidig som hun gir unge store og mindre talenter sjansen til å jobbe med Nasjonalballetten i store eller mindre produksjoner på hovedscenen, Scene 2 i Oslo ,og på turneer, både i Norge, men også via fremragende gjestespill til førende scener internasjonalt.

Ingrid Lorentzen, Foto Henning Høholt 2014

Ingrid Lorentzen, Arkivfoto Henning Høholt

I sin virksomhet er hun klart opptatt av både å gi alle Nasjonalballettens dansere utfordringer, både ved å gi “stjernene” større og enda mer krevende utfordringer, men også ved via flere besetninger i mer eller mindre krevende roller å la unge, talentfulle dansere få prøve seg, og dermed gi dem mulighet for å vokse, og det viser seg at dette er lyktes, slik at Norges Nasjonalballett idag står på toppen blant ballett kompanier internasjonalt.
Kompaniets store styrke er nettopp at det både makter de store klassiske produksjoner til bravour, samtidig som kompaniets dansere er så fleksible at de også lykkes overveldende godt i krevende contemporary danse oppgaver.
I Ingrid Lorentzens arbeide makter hun på en god måte å koordinere sitt store ensemble, selvsagt med god hjelp av et godt lederteam, som er håndplukket blant de fremste kapasiteter i kompaniet, som med sine egne lange erfaringer fra mange års praksis i svært mange sammenhenger og roller, er en styrke for kompaniet.
Sist, men ikke minst, er hun via sin utstråling, sitt nærvær og hjerte på rette plass, en samlende figur i den norske ballett verden.

Tagged as: , , , ,