Kulturkompasset | critics of culture events

«Kunsthåndverk 2015» på Nasjonalmuseet


Utstillingen «Kunsthåndverk 2015» tar pulsen på det nyeste innenfor samtidens kunsthåndverk.

Nasjonalmuseet

Kunstindustrimuseet!

OSLO/NORGE: Den juryerte utstillingen «Kunsthåndverk 2015» ønsker å vise det beste innen samtidens kunsthåndverk. I år var nåløyet ekstra trangt for å få delta. Hele 321 kunstnere søkte med til sammen 994 arbeider. Etter 2

alternative to injection therapy. Intraurethral therapy is cialis online – thyroid disease.

. juryering ble 37 kunstnere med til sammen 54 arbeider valgt ut. Samtidig viser årets utstilling et stort spenn mellom yngre og eldre kunstnere. Utstillingen åpnet søndag 11. oktober.

– I år feirer organisasjonen Norske Kunsthåndverkere 40 år, og da er det ekstra gledelig at vi får rekordmange søkere til utstillingen, sier fungerende direktør i Norske Kunsthåndverkere, Elisabeth Sørheim. Årsutstillingen arrangeres i år for 38. gang.

Årets tendens er store, kraftfulle arbeider og installasjoner. Det idébaserte kunsthåndverket har fått mer plass, mens materialitet og håndverk fortsatt spiller en dominerende rolle
. Juryen understreker et høyt materialteknisk nivå på arbeidene og fremhever at det er stor variasjon av uttrykk innen hver materialgruppe.

Siden årsutstillingen ikke er kuratert, men juryert, ligger det ingen tematiske eller konseptuelle premisser til grunn annet enn at den skal vise det beste innen samtidens norske kunsthåndverk.Nytt av året er imidlertid at kunstnerne kunne søke med stedsspesifikke arbeider, en utfordring flere har respondert på.

Juryen har bestått av Heidi Bjørgan (juryleder), smykkekunstner Anna Talbot, tekstilkunstner Hilde Hauan Johnsen, smykke- og korpuskunstner Yasar Aydin og seniorkurator Inger Helene Stemshaug, Nasjonalmuseet.

Nasjonalmuseet – Vi bygger en ny fremtid for kunsten!

Tagged as: , , , , , , , , , , ,