Kulturkompasset | critics of culture events

Prestisjefylt pris til museumsbutikken i Louisana Kunstmuseum


Prestisjefylt pris til museumsbutikken i Louisana Kunstmuseum

Louisiana Butik.  Foto: Ulrik Jantzen / Credit: Louisiana Museum of Modern Art.

Louisiana kåret til verdens beste museums butik.
Foto: Ulrik Jantzen / Credit: Louisiana Museum of Modern Art.

Besøkt av Synnøve Nord

HUMLEBÆK/DANMARK: Louisiana Museum for Moderne Kunst nord for København har mange norske besøkende

• “How strong is your desire for sex, now and in thethis fall is only moderate, aging men show clinical signs of viagra generic.

. Her finner vi interessante utstillinger, flott natur – og en spennende museumsbutikk.

Nylig har museumsbutikken blitt hedret med en viktig pris., LCD Award. Leading Culture Destinations Award har som formål ”å hedre og understøtte de mest eksepsjonelle tiltak innenfor museer og kulturinstitusjoner på globalt plan.

Da Louisiana Butikk fikk prisen, fikk de hederlig omtale for å være inspirerende både i innredningen av butikken, for sitt utvalg av varer, og for sin gode kombinasjon av ”coolness” og ”hygge”. Prisen er i kategorien ”Museum Shop of the Year. Andre priser ble blant annet tildelt Tate Modern i London, for deres nye tilbygg.

Butikkens kreative manager, Tina Jørstian, mottok prisen på vegne av museet. Hun fremhevet at det ligger mer enn 10 års arbeid og utvikling for å skape en av de beste designbutikkene i Danmark.

Louisiana Kunstmuseum ligger i Humlebæk, en hyggelig togtur fra Hovedbanegården i København og nordover på Sjælland. Med fly fra mange steder i Norge, eller med DFDS ”Danskebåten” fra Oslo kan du enkelt komme deg dit. Jeg har i mange år sagt at København er den viktigste kulturhovedstaden i Norden.

Museum med utsikt mot Kattegat

Museet åpnet i 1958, og stifteren Knud W. Jensen ønsket at dette skulle være et sted for moderne dansk kunst. Men etter få år ble målsettingen utvidet, slik at de har satset på internasjonal moderne kunst. Dette må sies å ha vært meget vellykket
. Her finner vi en rekke internasjonale hovedverk innen moderne kunst. Deres skiftende spesialutstillinger har også vært forbilledlige. Museet viser alltid noe fra den faste samlingen samtidig som en eller flere spesialutstillinger
. Helt fra starten ønsket Louisiana også å være et kulturelt møtested for debatter, konserter og foredrag – altså et kulturhus i bred forstand
. I denne sammenheng kan vi se den nylig avholdte ”Louisiana Literature”, hvor flere norske forfattere deltok.

Den gamle hvite trevillaen fra 1885 og de senere moderne utvidelsene passer fint inn i terrenget. Du går inn i museet gjennom det gamle trehuset. Så er du raskt inne i den moderne  museumsarkitekturen, hvor du nesten over alt ser ut i parken med skulpturer, trær og planter gjennom store vinduer
. Rett utenfor er også Kattegat. Du kan veksle mellom å se på kunsten ute og inne. Naturen blir som en deltaker i kunstopplevelsene. Naturligvis finne det steder både å sitte og å spise. Og som en viktig del av det hele selve museumsbutikken. Deler av den har også utsikt. Men aller viktigst er naturligvis det meget gode utvalg av fristende designvarer.

Se mere om LCD Awards på www.lcdawards.com

Tagged as: , , , , , , , ,