Kulturkompasset | critics of culture events

Makeløse mestre til Sandvika


Makeløse mestre til Sandvika

Bærum Kulturhus’ 14. sesong med klassiske konserter

Alexander Romanovsky åpner mesterserien i Bærum Kuturhus 22. September med en solo klaver recital.– foto: Ugo Dalla Porta

Alexander Romanovsky åpner mesterserien i Bærum Kuturhus 22. September med en solo klaver recital.– foto: Ugo Dalla Porta

SANDVIKA/NORGE: Bærum Kulturhus med en av sine sterkeste klassiske serie noen sinne: internasjonale og norske toppnavn inkluderer Sarah Chang, Charlie Siem og Alexander Romanovsky for kommende høst og vinter. Første konsert er den 22. september.

Bærum Kulturhus lanserer nå sin klassiske serie for sesongen 2016/17. Første konsert i september.
– Dette er en av de sterkeste sesongene, vi noen gang har presentert siden vi startet opp Sandvika Master Series i 2003, sier programansvarlig Tore Johansen i Bærum Kulturhus.
– Vi henter musikere fra hele verden, og det er kun det aller beste som gjelder – innenfor kammermusikkformatet. Johansen vegrer seg fra å trekke frem noen spesielle konserter, men gleder seg spesielt til den ukrainske pianisten Alexander Romanovsky, fiolinisten Sarah Chang. Samt konserten der en får høre romantikken slik den engang lød: spesialbygde, historiske instrumenter sørger for dét.
I serien med kammermusikk, som altså presenteres under navnet Sandvika Master Series, holder imidlertid alt stjernekvalitet og det er publikums smak som avgjør hva som er høydepunktene.
– Alle konsertene kommer til å blir makeløse, mener Johansen.

I årets serie på syv konserter finnes også en nyvinning: Kammermusikk- og dans-kombinasjonen Goldberg Variations. Her danser alle – også de 11 musikerne fra Scottish Ensemble – på scenen. Til Goldbergvariasjonene av Bach.
 Her får vi en kombinasjon av våre utvalgte satsingsområder: dans og klassisk musikk. En kombinasjon som er unik for oss, og som vi i all beskjedenhet nok høster anerkjennelse for både fra publikum og de utøvende kunstnerne, avslutter Tore Johansen.

Sandvika Master Series 2016/17

SANDVIKA MASTER SERIES 14
. SESONG, 2016/17:

 1. september: Alexander Romanovsky, solo klaver,konsert med Brahms, Tsjaikovskij, Mussorgskij og Rameau på programmet.

The Guardian er blant dem som utroper Alexander Romanovsky til arvtageren i den store russiske pianisttradisjonen. I Bærum Kulturhus kan du glede deg til å høre ham i et variert soloprogram som kulminerer i Mussorgskijs mektige «Bilder på en utstilling».

 1. oktober: Sarah Chang og Julio Elizalde, fiolin og klaver, fremfører verk av Bartók, Brahms og Franck.

  Sarah Chang – foto Cliff Watt

  Sarah Chang – foto Cliff Watt

En gigant blant vår tids fiolinister! Sarah Chang spiller med de beste orkestrene og musiserer i verdens mest prestisjefulle saler. På sjeldent Norgesbesøk, og for første gang i Bærum Kulturhus, løfter Chang, sammen med sin pianist Julio Elizalde, fram høydepunktene fra det klassiske fiolinrepertoaret på en måte du sent vil glemme. “I thought Sarah Chang was the most wonderful, perfect, ideal violinist I had ever heard.” –Lord Yehudi Menuhin.

 1. november: David Hansen og Brodsky-kvartetten. Kontratenor og strykekvartett med verk av Händel, Bach, Panufnik, Purcell m.fl.

Det blir en festaften av de sjeldne når kontratenoren David Hansen og Brodsky-kvarettten på besøki. Hansen har skapt begeistring verden over med sin evne til å formidle et krevende repertoar – et repertoar som vi i dag oftest hører framført av sopraner. I Bærum Kulturhus får du oppleve Hansen sammen med den berømte Brodsky Quartet, en av vår tids fremste strykekvartetter. Programmet spenner fra berømte arier av Händel, Purcel og Pergolesi via romantiske Respighi og Grieg, før vi lander i vår egen tid med verk av Goossens og Prince!

 

 1. januar: Charlie Siem, fiolin og Itamar Golan, klaver.Beethoven og Grieg står på kveldens program.

Populær retur: Fiolinist Charlie Siem gjester sammen med Itamar Golan Bærum Kulturhus for tredje gang. Ved tidligere konserter har de begeistret en fullsatt sal med sitt musikalske overskudd og elegante formidlingsevner. Nå gleder vi oss til å høre dem i Beethovens berømte vårsonate og Griegs mektige c-moll!

 

 1. februar: Ensemble Edvard Munch – Lunas Landscapes spiller verk av Chopin, Prokofiev, Debussy, Brahms m.fl.

Ensemble Edvard Munch består av våre råeste unge klassiske utøvere som ikke bare imponerer med sitt spill, men som også utfordrer selve konsertformen. Denne kvelden presenterer de både kjente satser og mer sjeldne verk med utgangspunkt i nattlige landskap og månen. Vi er overbevist om at disse brilliante ungdommene makter å mane frem svermerier og måneskinn både ved deres spill så vel som ved sine mer ukonvensjonelle sceniske grep!

 

 1. mars: Marianne Beate Kielland, mezzosopran og Jos van Immerseel, fortepianofremfører verk av Schuber, Schumann, Grieg, Brahms m.fl.

Romantikken – slik den engang lød! Få kan historiske framførelser som Jos Van Immerseel. Forsker, orkesterbygger og mesterpianist. Han har samarbeidet med vår norske mezzosopran Marianne Beate Kielland lenge, og vi er stolte av å presentere dem i et program viet romantikkens største komponister. Vi lover klanglige åpenbaringer fra historiske instrumenter, fraktet til Bærum for anledningen; Hvordan hørte Schubert selv sin berømte firhendige f-mollfantasi? Denne kvelden kommer du tett på svaret!

Før konserten i Store Sal inviterer vi til konsert-introduksjon på Foajéscenen med Liv Glaser.

 1. og 27. april: Andersson Dance & Scottish Ensemble med “J.S

  specific illnesses or of medical treatment for certain illnesses. viagra generic dysfunction should be strongly discouraged since it fails to.

  . Bach – Goldberg Variations – ternary patterns for insomnia”.

  Goldbervariasjonen med Scottish Ensemble og Andersson Dance - foto: Hugh Carswell

  Goldbervariasjonen med Scottish Ensemble og Andersson Dance – foto: Hugh Carswell

Klassisk konsert og moderne dans i en fantastisk kombinasjon. Goldbergvariasjonene er en milepæl i musikkhistorien. Opplev verket i en unik sammensmelting av musikk og dans. De 11 musikerne i Scottish Ensemble beveger seg som del av dansen mens de fem danserne i Anderson Dance skaper musikalske mønstre som følger utviklingen i Bachs 30 variasjoner. Bachs Goldbergvariasjoner får en ny klang på Bærum Kulturhus denne våren.  – The result is a musical feast… Magnificent music, the variety in the choreography and gentle humour, decidedly interesting dancers. The Guardian.

 

Tagged as: , , , ,