Kulturkompasset | critics of culture events

Martine Østensen Skalleberg solist på Moulin Rouge.


Martine Østensen Skalleberg

solist på Moulin Rouge.

MartineØstensen Skalleberg er nå etter 4 1/2 år i Moulin Rouge kompaniet blitt solist, g kan oppleves i aller forreste rekke på forestillingene. © Moulin Rouge - Foto: Olga Khokhlova.

Martine Østensen Skalleberg er nå etter 4 1/2 år i Moulin Rouge kompaniet blitt solist, g kan oppleves i aller forreste rekke på forestillingene. © Moulin Rouge – Foto: Olga Khokhlova.

Av Henning Høholt.

PARIS/FRANKRIKE: Etter 4 1/2 år i ensemblet er Martine Østensen Skalleberg nå blitt forfremmet til solist og er en av de aller vakreste jentene som det internasjonale publikum opplever i aller forreste rekke på Moulin Rouge.

Martine Østensen Skalleberg gjør seg klar til å gå på scenen.  © Moulin Rouge, Foto:  Olga Khokhlova

Martine Østensen Skalleberg gjør seg klar til å gå på scenen. © Moulin Rouge, Foto: Olga Khokhlova

Martine forteller at hun trives godt i Moulin rouge Huset, hvor der også er noen svenske dansere og så er den residerende koreograf Erik Sørensen, -fra Drammen, som tidligere har vært første danser i kompaniet, og nå er koreografisk ansvarlig, og den som på de ukentlige prøvene koreografisk holder sammen på forestillingen,  slik at kvaliteten og det kunstneriske innholder hele tiden er på topp. Så selv om arbeidsspråket hovedsakelig er negelsk, Da går kommunikasjonen også iblant på skandinavisk
.

Prologue Plumes Rouges ©Moulin Rouge ®Foto: S.Franzese

Prologue Plumes Rouges ©Moulin Rouge ®Foto: S.Franzese

Skandinaviske dansere på Moulin Rouge i Paris.

 

Svenske SHAUNA STAAF er nyeste danser i huset.

Shauna Staaf er med og skriver svensk dansehistorie i Paris. I April fulgte hun i sin pappas fotspor som danser i verdens kanskje aller fremste kabarett, og ihvertfall i en av de som lengst har vært i drift, og forrsatt ligger på topp nivå i verden.

Moulin Rouge Façade . ©Moulin Rouge® - S.Bertrand

Moulin Rouge Façade

patient acceptance and utilization of a specific therapymaintain your erection to completion of What is sildenafil?.

. ©Moulin Rouge® – S.Bertrand

Den verdensberømte cabaret Moulin Rouge på Pigalle i Paris, hvortil publikum strømmer til er berømt for sine 40 vakre langbente og mange av dem lysblonde jenter, som sammen med 20 flotte unge vellstelte menn, daglig gleder et tusentalls publikum med to FÉERIE forestillinger hver kveld.  Som fortsatt trekker fulle hus.

Shauna Staaf i Cancan kostymet foran inngangen til Moulin Rouge på Pigalle i Paris ©Moulin Rouge®-Foto: J.Habas

Shauna Staaf i Cancan kostymet foran inngangen til Moulin Rouge på Pigalle i Paris ©Moulin Rouge®-Foto: J.Habas

Shauna Staaf, datter av Joachim og Sandria Staaf, som begge har danset på Moulin Rouge og Shaunas pappa Joachim vært i kompaniet gjennom 15 år som førstedanser. Shauna følger i pappas fotspor, for han medvirket som førstedanser da Feerie hadde premiere i år 2000. Hun kom til kompaniet i April, og har foreløbig kontrakt for er år, som er vanlig i denne sammenheng.

Shauna Staaf er blant annet utdannet fra Ballettskademien i Stockholm, og har også vært innom Base 23. Siste oppdrag i Stockholm før hun dro til Paris var i musikalen A Christmas Caroll. Forøvrig er mange dansere fra Australien.

Med denne lille Skandinaviske kvalitets touch har Moulin Rouge derfor en spesiell plass i Skandinavenes hjerter.

Av Henning Høholt.
Copyright reserved.

Tagged as: , , , , , , , , ,