Kulturkompasset | critics of culture events

Merethe Lindstrøms Dager i Stillhetens historie solgt til USAMerethe Lindstrøm, Foto: Ellen Lande Gossner

Merethe Lindstrøms Dager i Stillhetens historie er solgt til det amerikanske forlaget The Other Press, som har kjøpt de engelske verdensrettighetene til Merethe Lindstrøms Dager i stillhetens historie.

For denne romanen ble Lindstrøm tidligere i år tildelt Nordisk Råds Litteraturpris.

The Other Press er det fjerde forlaget som i løpet av kort tid kjøper romanen, som også er solgt til Danmark (Tiderne skifter), Island (Draumsyn) og Færøyene (Sprotin).

“Det amerikanske markedet er enormt, og samtidig eksklusivt. Dette er et internasjonalt gjennombrudd  for Lindstrøm og vil ha stor betydningen for salg til nye land og språk,” sier rettighetssjef i Aschehoug Agency, Even Råkil.

 

Merethe Lindstrøm er født i 1963 i Bergen og er oppvokst i Hammerfest, Stord og Høland. Nå bor hun i Oslo.
Forfatteren debuterte med novellesamlingen “Sexorcisten og andre fortellinger” i 1983, og siden har hun skrevet flere novellesamlinger, romaner og en barnebok.
Karakteristisk for forfatterskapet er hennes fokus på moderne menneskers søken etter andre og etter mening. Mest oppmerksomhet har hun fått for novellesamlingen “Svømme under vann” (1994) og romanene “Steinsamlere” (1996) og “Stedfortrederen” (1997). For novellesamlingen “Gjestene” (2007) var hun innstilt til Nordisk Råds Litteraturpris 2008 og nominert til Kritikerprisen for beste voksenbok 2007

• Uncontrolled sildenafil dosage possible following appropriate education, including.

. Hun er tildelt Dobloug-prisen 2008 for sitt samlede forfatterskap. “Dager i stillhetens historie” (2011) er hennes nyeste roman, og for denne er hun tildelt Nordisk Råds litteraturpris og Kritikerprisen for beste voksenbok
. Romanen var også nominert til Ungdommens kritikerpris og P2-lytternes romanpris.

Tagged as: ,