Kulturkompasset | critics of culture events

Mozarts Don Giovanni i Oslo


Operaens Bad Boy – Don Juan – er tilbake på Operaen i Oslo

Fra lørdag 29
. august er Mozarts Don Giovanni på Hovedscenen – nå med den unge barytonen Björn Bürger i rollen som forføreren. 

Björn Bürger som Don Giovanni. Foto Jörg Wiesner, Den Norske Opera & Ballett

Björn Bürger som Don Giovanni. Foto Jörg Wiesner, Den Norske Opera & Ballett

OSLO/NORGE: Don Giovanni, eller Don Juan, er verdenshistoriens største elsker. Han skryter av å ha ligget med 2064 kvinner og har i 400 år vært en forførende, men farlig rundbrenner som fortjener en plass i helvete.

I sin oppsetning velger regissør Thaddeus Strassberger en annen synsvinkel. Sammen med scenograf Kevin Knight har han plassert Mozarts mesterverk i samtiden og fremstiller livsnyteren som en kritikk av rasjonelt styrt og kontrollert samfunn.

– Ved første øyekast er Don Giovanni en kvinne-etende bad boy, men egentlig vil han ingen noe vondt

3 4 5a. Diabetes cialis online.

. Han er en genuin elsker og en forkjemper for friheten, sier Björn Bürger, som med dette debuterer i tittelrollen.

29-år gamle Bürger har i de siste årene markert seg i det internasjonale operalandskapet. 2012 gikk han til topps i den nasjonale Bundeswettbewerb Gesang i Berlin, etterfulgt av førstepris i Emmerlich-Smola-konkurransen og Anneliese Rothenberger-konkurransen i 2013. I 2016 gjør han sin debut ved Glyndebourne-festivalen som Figaro i Barberen i Sevilla. Bürger til vanlig er en del av ensemblet ved Oper Frankfurt.

I rollene som det unge ekteparet Zerlina og Masetto finner vi Kari Ulfsnes Kleiven og Halvor Melien, som begge debuterer i sine roller. Marcell Bakonyi spiller Leporello, mens Magnus Staveland gjør sin debut på Bjørvika-operaens hovedscene som Don Ottavio. Ann-Helen Moen er Donna Anna, Marita Sølberg synger Donna Elvira og Jens-Erik Aasbø er Kommandanten. Omkring dem spiller Operakoret og Operaorkesteret avgjørende roller. Antonino Fogliani har den musikalske ledelsen.

Sesongpremiere på Hovedscenen, lørdag 29. august kl. 18.00:

http://operaen.no/Forestillinger/don-giovanni-host15/

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , ,