Kulturkompasset | critics of culture events

Norsk krim blir TV-serie


Norsk krim blir TV-serie

Av Synnøve Elisabeth Nord

Jørn Lier Horst bøker skal bli Krimi TV Serie. Foto Jesper Magerøy

Jørn Lier Horst bøker skal bli Krimi TV Serie. Foto Jesper Magerøy

TØNSBERG/NORGE: Jørn Lier Horst har skrevet ti kriminalromaner med politiførstebetjent William Wisting som etterforsker. Nylig ble det kjent at disse bøkene nå skal filmes. I Vestfold ønsker man at innspillingen skal gjøres der, i Larvik-området, hvor det meste av handlingen foregår.

Det har også tidligere vært planer om å lage TV-serie av bøkene om Wisting. Men dette har strandet på økonomien. Nå er det norske selskapet Cinenord Drama og det danske selskapet Good Company Films i god gang med planene

(much more cheap viagra disadvantages of psychosexual therapy include its variable.

. Filmrettighetene er i orden, og budsjettet ligger rett under 100 millioner kroner.

Dette er planlagt som en TV-serie i sjangeren nordisk noir. Planene er enten seks eller ni episoder à 90 minutter. Innspillingen kan tidligst starte i slutten av 2017
. Samme selskap står bak flere andre populære serier – ”Wallander-serien” om Henning MankellHs etterforsker Kurt Wallander,  Stieg Larsson ”Millenium-triologi” og Jo Nesbø ”Hodejegerne.

Horst selv skal være konsulent for serien, for å bidra med sin kunnskap om politiet og lokale forhold. Andre skal skrive filmmanus ut fra bøkene hans. Produksjonsselskapet har allerede vært i Vestfold og sett på mulige innspillingssteder.  Det bør være selvsagt at denne TV-serien filmes i Vestfold.

Tagged as: , , , , , , , , , , ,