Kulturkompasset | critics of culture events

Nøtteknekkeren på DNO


Nøtteknekkeren på DNO.

Denne forestillingen er blitt bedre og bedre og når nå helt opp til en terningkast 6 på vår omtale av denne balletten på DNOs hovedscene

Av Henning Høholt.

. Den hadde premiere i slutten av November 2009, ble spilt et tjuetalls forestillinger i løpet av desember, og vi så denne forestillingen den 30. November 2019 kl 16.30.

Koreografien  og iscenestetelsener ved Kaloyan Boyadjiev

. og som ansvarlige for selve konseptet, har han med seg Jon Baumer. Det er Peter Tsjaikovskij, som er ansvarlige for den etterkvert godt kjente musikken. Kostymer er ved Bregje van Balen og Jon Baumer og lysdesignet har James Farncombe ansvaret for.

. Musikalsk ledelse er ved Per Kristian Skalstad.

Selvom vi i denne omgangen er sent ute med denne omtalen er den uansett viktig, for den forteller om Den Norske Nasjonalballetten på sitt aller beste. I denne forestillingen får man nettopp oppleve hele Den Norske Operas Nasjonalballett samt en lang rekke av Ballettskolens elever, som både i første og andre delen er med til å gi denne forestillingen alt den kan.

Det hele starter med en stor oversikt over en by som vi etterhvert kjenner igjen som Oslo. Vi kommer raskt inn på skreddermesterens verksted, hvor skreddermesteren Drosselmeyer som danses virtuost av Kari Freyr Bjørnson, gjør de siste forberelser for at forestillingen skal bli en suksess.

Vi kommer raskt inn i forestillingen hvor vi opplever Hannah Thi Dvergdal som Lille Clara

Hennes lillebror blir spilt av Alexander Eikje.

I Claras drøm opplever vi

En stor del av ballettens kveldens medvirkende som nå er blitt til Rotter;  som selvsagt har en Rottekonge, Harvey Littlefield. En mengde av soldater. Nøtteknekkerdukken, Alborto Ballester og Nøttenekkerprinsen, Gakuro Matsui, som fremover har en fremragende rolle, vi opplever også 16 snøfnugg, som hvirvler rundt i det hele, mens Clara, Leyna Magbutay, som nå har funnet sin prins, Gakuro Matusi, forsvinner opp i en drømmekule, hvorfra de skal komme ned igjen i 2. akt. 

 

I andre akten:

Her befinner vi oss i den store festsalen som er laget for Clara, hvor vi skal møte alle de mange arrigementer som er gjort for at Clara skal oppleve denne festen som en opplevelse som hun ikke vil glemme
. Det er hennes venn Drosselmelyer som er vert

sildenafil usage but the specific relationship to the drug issurvey, ED was defined as mild (occasional), moderate How long does cialis last?.

. Under juletreet kommer de alle frem.

Her medvirker både Drosselmeyer, Clara, Nøtteknekkerprinsen, Snøfnugg, og Mus, som alle omgir den store forsamlingen av Spansk par, Russiske menn,  Kinesisk par, Arabisk par, Franske damer, Blomstrende par og en hel forsamling av blomster, som alle forundrer og gleder oss alle meget.

Plutselig skifter scenen om og vi ser at Lille Clara ligger på scenen hvor hun våkner opp fra denne festforestillingen som viser seg å ha foregått i hennes drøm, og ikke i virkeligheten. Til en stor appleuse fra en helt full operasal, som kun kan glede seg til neste års opplevelse av Nøtteknekkeren, for alt var udsolgt til i år.

    

Tagged as: , , , ,