Kulturkompasset | critics of culture events

Nyforelsket i ballett med Melissa Hough


Nyforelsket i ballett

OSLO/NORGE: Nasjonalballettens solist Melissa Hough ønsker å friske opp kjærligheten til klassisk ballett og bringe dansen nærmere publikum. Det gjør hun med forestillingen Preludes and Shadows 2. og 3. oktober.

Leyna Magbutay, Dirk Weyershausen og Niklas Mattsson i Preludes and Shadows av Melissa Hough 


<div title=

excluding age & genderGraded Risk (11) What is sildenafil?.

. Foto: Panos Konstantinidis.” width=”600″ height=”400″ /> Leyna Magbutay, Dirk Weyershausen og Niklas Mattsson i Preludes and Shadows av Melissa Hough. Foto: Panos Konstantinidis.

Melissa Hough har tidligere skapt dans for kompanier som Houston Ballet og Boston Ballet. Nå gjør hun sin norgesdebut som koreograf med en minimalistisk forestilling i Operaen.

–  Jeg elsker hva dans kan gjøre med mennesker, men i klassisk ballet opplever jeg at vi noen ganger fjerner oss fra omverdenen. Jeg vil eksperimentere med å bryte ned barrierene og friske opp kjærligheten til kunstformen min, sier Hough.

Åtte av Nasjonalballettens dansere, 1. konsertmester Catharina Chen og pianist Jie Zhang kommer tett på publikum i en nedstrippet forestilling på Prøvesalen. Her er ingen kulisser eller overdådige kostymer – med ren og skjær dans og musikk vil Hough vise den klassiske ballettens estetikk. Dansere som Leyna Magbutay, Whitney Jensen, Dirk Weyershausen og Martin Dauchez blir utfordret til det ytterste, mens vi gjennom Sjostakovitsj‘ 24 preludier for fiolin og piano følger tre historier om relasjoner og tid.

For tre år siden forlot amerikanske Melissa Hough jobben som solist i Houston Ballet for Norge og Nasjonalballetten.  Nå er hun solist i kompaniet her, og har gjort noen av de største og mest krevende rollene på repertoaret, som f.eks. Carmen, Manon og Ildfuglen. Hun har både vært svart svane i Alexander Ekmans A Swan Lake og gjort dobbeltrollen som Odette og Odile i den klassiske Svanesjøen. Denne sesongen gjør hun seg også sterkt bemerket som koreograf, med to vidt forskjellige produksjoner: Preludes & Shadows på Prøvesalen og et nytt verk til hovedsceneprogrammet Sleepless Beauty  i mars 2017.

Premiere 2. oktober kl
. 19.00: http://operaen.no/Forestillinger/preludes-and-shadows/

Musikere: Catharina Chen, Jie Zhang
Dansere: Julie Gardette, Leyna Magbutay, Miharu Maki, Whitney Jensen, Dirk Weyershausen, Niklas Mattsson, François Rousseau og Martin Dauchez.

 

 

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , ,