Kulturkompasset | critics of culture events

Opera til folket i hele oktober – OsloDidrik Solli Tangen deltar i Oslo Opera Festival

OSLO: 2013 er det året alle skal få med seg at opera er kult!
Det er folkelig, det er billig eller helt aldeles gratis. “Vi skal knuse mytene om at opera bare er for noen få, spesielt interesserte fra Oslo vest”, uttaler Gjøril Songvoll. Opera er for ALLE i hele oktober!

Av Gjøril Songvoll.

Elizabeth Norberg-Schulz, Norges berømte sopran, stiller opp i Opera til folket.

Oslo Operafestival har fått leie det nedlagte Teatermuseet på Christiania torv i hele oktober av Kulturetaten. Dermed bestemte vi oss for å lage operafestival i hele oktober i år!
Dette er den åttende operafestivalen i rekken.

Eli Kristin Hansveen er gjennomgangsfigur i Oslo Opera Festival i hele Oktober.

Medvirkende:
Noen av artistene du får møte på årets festival er:
Elizabeth Norberg-Schulz, Knut Skram, Ole Paus, Tora Augestad, Didrik Solli Tangen, Eli Kristin Hanssveen, Magne Fremmerlid, Yngve André Søberg, Siv Oda Hagerupsen, Håkon Kornstad og mange flere. Det er ca 55 solister med på festivalen. Over 200 medvirkende når man tar med regissører, dirigenter, skuespillere, kostymedesignere, scenografer, sminkører, orkester og kor.

Program
http://operatilfolket.no/konserter

Festivalen åpner som den pleier med Operafestivalkickoff på Oslo S (ved La Baguette).
Onsdag 2. oktober kl 16.00, Lise Askvik fra P4 åpner festivalen og man kan bl.a. høre Eli Kristin Hanssveen fra Stjernekamp (NRK) synge “O mio babbino caro”. fra Puccinis opera Gianni Schicci.
Deretter går turen til Teatermuseet for åpningskonsert med bl.a. Yngve Andre Søberg, Eli Kristin Hansveen og mange flere. Begge konserter er helt GRATIS!

Operaens berømte baryton Yngve Sjøberg deltar også i Opera til folket.

Knut Skram, har sunget over “hele verden”, og er et sikkert “kort” på Oslo Opera Festival.

Vi har Teatermuseet som base i år, men skal også ha forestillinger og konserter på Christiania teater. Det stedet som huset opera aller først i Oslo, den gang under navnet Opera Comique. Der har Kirsten Flagstad sunget og noen av de mest kjente store operaene har vært spilt der.
Her kan publikum oppleve kortversjoner av Barberen i Sevilla av Rossini, La Traviata og Maskeballet  av Verdi samt en barokkopera av Händel og Tenor Battle med Håkon Kornstad.

Håkon Kornstad Jazzsaksofonisten som også er blitt operatenor

Oslo Opera Festival har to barneoperaer i år. Who kidnapped Constanza the Mouse? på engelsk og Madame Krystal på norsk.

Musikkteateret er et helt nytt teater i Oslo. Det holder hus i Frogner kinos gamle lokaler. Her setter vi opp den ene barneoperaen i tillegg til at vi har et flott samarbeid med Musikkteaterhøgskolenom en Musikalkonsert.

Tora Augestad deltar på Oslo Opera Festival

Vi har fredagsopera på Clarion Hotel Royal Christiania og Lørdagsopera på Pigalle. Pigalle er stedet Opera til Folket flytter til etter at Kristiania Bar & Cafe på Oslo S dessverre måtte stenge.
Her har de premiere den 28. september. En liten førkickoff for Operafestival:) Fri entré.

De to største konsertene finner sted i Universitetets aula. Paus&Paus, en konsert med fokus på vår festivalkomponist, Marcus Paus. Han har med sin far for å sette fokus på det samarbeidet de har med å skrive opera. Vi får bl.a. høre utdrag fra “Heksene” en opera bygget på historien til Roald Dahls kjente bok. Her blir det også en urfremføring av “Læreren som ikke ble” en kritisk betraktning av komponisten selv sunget av Knut Stiklestad.

WAGNER & VERDI

Vi avslutter festivalen med en storslått konsert med musikk av Verdi og Wagner. Her har skuespiller Anne Kokkinn fått oppgaven med å gestalte noen av de to store komponistenes kvinner.

Kvinnene bli den røde tråden i forestillingen. Her får man høre bl.a

local as well as systemic side-effects, relative cost andproblem affecting many men worldwide. sildenafil dosage.

. Knut Skram, Didrik Solli Tangen, Magne Fremmerlid og mange fler. Kostymene til de kvinnlige solistene er designet av James Lazar Braathen
. Nylig uteksaminert av moteskolen Esmod. En designer vi kommer til å se mer til. Han stiller også ut flere av sine flotte kjoler i Teatermuseet i hele oktober.

Oslo Operafestival er en festival du ikke vil gå glipp av! Her blir det moro.

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , ,