Kulturkompasset | critics of culture events

Oslo Fagottkors julekonsert – BRAVO


Oslo Fagottkors julekonsert – BRAVO

Oslo Fagott Kor

Oslo Fagott Kor

Av Henning Høholt, fotos Tomas Bagackas

OSLO/NORGE: BRAVI til Oslo Fagottkor´s forrykende julekonsert

fibrosis, curvatures).Causes and Risk Factors How to use sildenafil citrate tablets.

. som ikveld hadde generalprøve på sitt overdådige juleshow på Folketeatret i Oslo. En begivenhet av dimensjoner.

Mange flotte mange stemmige korpartier
. Meget gode solister. Strålende orkester
. Gode dansere. En rekke gjennomtenkte tekster
. Gode musikk og kor arrangementer. Musikalsk ledelse: Therese Kinzler Eriksen. Presentert med mye humor, glede og underfundighet. Den stappfulle salen på generalprøven KOSTE SEG
.

Regissør og koreograf Thomas Adrian Glans har pånytt lyktes 100% med å sette sammen en flott forestilling, med god hjelp av meget effektfulle kostymer, lys, lydmix, og et entusiastisk ensemble. – Er dette en ny norsk export artikkel?

Regi og koreografi er ved Tomas Adrian Glans

Musikalsk ledelse: Therese Kinzler Eriksen

Produsent Steinar Svendsen

BRAVI.

Oslo Fagott Kor med solister og orkester.

Oslo Fagott Kor med solister og orkester.

Oslo fagottkor omtaler seg selv som Norges lekreste homsekor. I år har de flyttet sin tradisjonsrike og helsprø julekonsert fra Lilleborg kirke til Folketeateret, og slår med det alle salgsrekorder:  Nesten 10 000 billetter er solgt til fagottkorets show de neste fire dagene. Barsjefen har satt inn ekstra champagne-beredskap.
Produsent Steinar Svendsen forteller at flyttingen av showet kom brått på: – Da vi i sommer fikk beskjed om at Lilleborg kirke skulle pusses opp, måtte vi snu oss rundt og finne nytt lokale til julekonserten. Folketeateret var det eneste lokalet som kunne avse plass til oss. Den salen er dobbelt så stor som Lilleborg kirke – og vi tenkte “klarer vi å fylle opp den?”

Det gjorde de. På rekordfart. Den første uka solgtes 1500 billetter og alle seks forestillingene har nå vært smekk utsolgt siden slutten av oktober.

vi solgt 10 000, det er nesten ikke til å tro, fortsetter Svendsen.
Showet blir som det pleier, bare enda større – og som alltid med noen nye overraskelser.
– I fjor solgte vi over 6000 billetter og var kjempestolte. Nå har
Mange har spurt om ekstraforestilling, men det går ikke:
– Kjekkasene Singin´ in the rain trenger scenen sin tilbake, men vi er utrolig takknemlig for at de har lånt den ut til oss. For et selskap å være i!, avslutter produsent-fagott Steinar Svendsen.
Årets juleshow er med 10 manns stort orkester og alle låter er spesialarrangert til fagottene, med alt det innebærer av musikalske finurligheter, overraskelser, mannskorklang og skrulling. En liten hilsen til Isak i Skam har de også klart å flette inn, på sin fagott-musikalske måte. Kostymebudsjettet har også tradisjonen tro blitt overskredet over alle støvleskafter, men det skulle da bare mangle, i følge fagottene. De flytter ikke inn i Folketeateret for å leke show, her gås «all in».
Premieren tirsdag kl 18.30 og de 5 ordinære forestillingene som går tirsdag, onsdag og torsdag er utsolgt.

Tagged as: , , ,