Kulturkompasset | critics of culture events

Oslo Kirkemusikk Festival


Oslo Kirkemusikk Festival

Urfremføringer 2017:

Aller første anledning til å høre disse 5 verkene!

OSLO/NORGE: Denne uken går startskuddet for den 17. Kirkemusikkfestivalen. 942 utøvere fra 25 nasjoner står klare til å medvirke i 35 prosjekter, hvorav 5 urfremføringer av splitter nye verk:

Prison Poems: Gripende skildring av brudd på menneskerettighetene. Bestillingsverket er første del av et internasjonalt prosjekt som belyser kvinners manglende tros- og ytringsfrihet i Iran
. Den iranske forfatteren Mahvash Sabet har sittet fengslet siden 2008, for sin bahá’í- tro, og hun har skrevet boken Prison Poems fra innsiden av Evin-fengselet – dikt som kan leses som beskrivelser av dagens undertrykkende Iran. Det nye verket er basert på denne diktsamlingen, skrives av komponist Lasse Thoresen og urfremføres med fløytesolist Maiken M
. Schau, elektroakustisk materiale, resitasjon og Oslo Domkor.
Gamle Aker kirke, lørdag 18.03.17 kl. 19.00

Folkemusikerne Benedicte Maurseth og Berit Opheim har skrevet et helaftens verk på bestilling fra festivalen. Tidekverv urfremføres på datoen for vårjevndøgn, og er en hyllest til musikk som er knyttet til bestemte ritualer. Verket har elementer av både norsk folkemusikk og barokkmusikk, og har originaltekst av de prisbelønte norske forfatterne Erlend O

(e.g. emotional stress) and these should bepartner’s needs, expectations, priorities and preferences. viagra for sale.

. Nødtvedt og Bergsveinn Birgisson. I tillegg til komponistene selv på hardingfele og vokal medvirker Rolf Lislevand på lutt, teorbe og el-gitar (!) og Håkon Stene på perkusjon.
Gamle Aker kirke, mandag 20.03.17 kl. 20.00

Luther-suite

I 2017 er det 500 år siden Martin Luther hengte opp sine 95 betydningsfulle teser på kirkedøren i Wittenberg 
. - Posthum portrait av Martin Luther as Augoustiner Monk by the Cranach studio. 1546 
. At Germanisches National Museum Nürnberg. Foto: Henning Høholt.

I 2017 er det 500 år siden Martin Luther hengte opp sine 95 betydningsfulle teser på kirkedøren i Wittenberg. –
Posthum portrait av Martin Luther as Augoustiner Monk by the Cranach studio. 1546. At Germanisches National Museum Nürnberg. Foto: Henning Høholt.

I anledning festivalens markering av Luther-jubileet urfremfører vi verket Luther-suite. De danske jazzmusikerne Jakob Buchanan og Marilyn Mazur har skrevet verket, og det er ferdigstilt i samarbeid med koret Concert Clemens og dirigent Carsten Seyer-Hansen, som også er med på urfremføringen. Luther-suite trekker linjer gjennom musikkhistorien og nærmer seg Luther både fra middelalderen og vår tid. I 2017 er det 500 år siden Martin Luther hengte opp sine 95 betydningsfulle teser på kirkedøren i Wittenberg.
Sofienberg kirke, torsdag 23.03.17 kl. 20.00

Under festivalhøymessen i Østre Aker kirke presenterer komponist og kantor Daina Molvika tre nyskrevne bønner for sopran, fiolin og cello. I Nordberg kirke stiller kantor Ole Johannes Kosberg med en ny Magnificat for fiolin, piano og sang.
Østre Aker kirke, søndag 19.03.17 kl. 11.00
Nordberg kirke, søndag 26.03.17 kl.11.00

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , ,