Kulturkompasset | critics of culture events

PÅ JORDEN ET STED med André Bjerke og Kåre Grøttum


PÅ JORDEN ET STED

EKSTRAORDINÆR ny CD 

med tekster av André Bjerke, musikk av Kåre Grøttum.

Anmeldt av Henning Høholt

OSLO/NORGE:  sin nye CD har komponisten (og pianisten) Kåre Grøttum konsentrert seg om å sette musikk til en rekke tekster av André Bjerke. Kåre Grøttum har musisert tekstene, og skapt musikalsk ramme rundt tekstene, med sitt eget store eventyrlige, raffinerte, poetiske, musikalske talent, med elegante harmoniseringer, slik kun Kåre Grøttum kan få dette til.

På jorden et sted. CD med tekster av André Bjerke, Musikk av Kåre Grøttum 
. Losen records 


<div title=

– depression viagra generic of men aged 40 and above identified ED as the health issue.

. – Årets CD Julegave.” width=”600″ height=”538″ /> På jorden et sted. CD med tekster av André Bjerke, Musikk av Kåre Grøttum. Losen records. – Årets CD Julegave.

Norge har med denne bemerkelsesverdige CD fått en velkommen ny mulighet for å fordype seg i André Bjerkes tankevekkende tekster.  Som perler på en snor omgir Kåre Grøttum seg med en rekke fremragende sang og tekstkunstnere – formidlere alle med allsidig og variert stemme- og instrumentprakt.

Wenche Medbøes vakre stemme leser hele 8 av de 17 dikt og tekster, som oppfattes som elegante små forspill, mellomspill eller sluttspill. “I Dialog med speilbilde” i dialog med Kåre Conradi, som videre gleder meget både med vakker sangstemme, men også delikat i resitativene, og minner i denne sammenheng, i positiv sammenlikning, om Erik Bye.

Åse Karin Hjelen synger strålende med vakker stemmeklang og glitrende diksjon. Lars Klevstrands gode formidlings evne synger og spiller gitar på sangen “Holger trubadurs vise”.

Instrumentalt er det Ivar Anton Waagard som delikat formidler de musikalske linjer på pianoet, en jobb hvor han gjør ære på den store pianisten Kåre Grøttums raffinerte musikalitet. Waagards faste samspiller Sigmund Groven medvirker med sitt munnspill, som hever det hele mange hakk. Jan Thoresen med raffinert, somme tider rå musikalsk saxofon, somme tider lyrisk klarinett, Tom S. Lund gitar og Jens Fossum på bass ligger et følsomt grunnlag, der hvor dette er ønsket av komponisten.

En fremragende CD med et godt positivt musikkspråk, med stor variasjon, underveis med elegante tankevekkende små klassiske følelser, – slik som det også er i André Bjerkes tekster, som sikkert vil glede et meget stort publikum, både på grunn av musikken, men også fordi dette bringer André Bjerkes tekster nærmere til et enda større publikum.

Jeg skulle gjerne ha opplevd hele denne “konserten” live, jeg tror den ville være en bestselger til mange forestillinger på et passende intimt teatersted i Oslo, for eksempel Chat Noir, eller på Scene Bårdar i Rosenkrantzgate 22?

Årets CD julegave.

Alle tekster er av André Bjerke, All musikk er komponert og arrangert av Kåre Grøttum.

Innspilt og mikset i Sparkle Sound Studio av Magnus Stegegjerde-Kristiansen i august september 2015. Mastret av Terje Hellem.

Bildet som er på CD´ forside er et maleri av Sylva Karin Johansen.

 

Medvirkende

Wenche Medbøe leser på spor 1, 4, 6, 10, 11, 12, 15, 17
Kåre Conradi leser og synger på spor 7, 9, 13, 15, 16,
Åse Karin Hjelen synger på spor 2, 5, 8, 11, 13, 14
Lars Klevstrand gitar og sang på spor 3
Ivar Anton Waagaard piano på spor 2, 5, 7, 8, 9, 11, 14, 16
Sigmund Groven munnspill på spor 2, 9, 13
Jan Thoresen saxofon på spor 8, 14 og klarinett på spor 15, 16
Tom S. Lund gitar på spor 2, 9, 13
Jens Fossum bass på spor 2, 5, 7, 8, 11, 13, 16

Track List:

1 Alvene
2 På jorden et sted
3 Holger trubadurs vise
4 Drankeren og sommeren
5 Den hemmelige sommer
6 Ordet og bølgen
7 Gjensynets prosa
8 Den siste glede
9 Sonja
10 Å fiske
11 Musikkens gleder
12 Kunstneren
13 Veslefrikk
14 Brannmannen og elefanten
15 Dialog med speilbilde
16 Junirose
17 Barnet

Losen Records www.losenrecords.no ISRC: N02NJ1544 Total tid 40:31

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,