Kulturkompasset | critics of culture events

På sporet av reformatoren Luther – 500 år siden Reformasjon


500 år siden Reformasjon

På sporet av reformatoren Luther

. 1546. At Germanisches National Museum, Nürnberg Foto Henning Høholt” width=”291″ height=”400″ /> Posthum portrait of Martin Luther as Augoustiner Monk, by the Cranach studio. 1546. At Germanisches National Museum, Nürnberg. Foto Henning Høholt

TYSKLAND: I 2017 er det 500 år siden reformasjonen.

I den anledning blir Luthers oppslag av tesene feiret med utstillinger, fester, eventer og konserter i hele Tyskland.

Som en del av jubileet kan du reise i Luthers fotspor:

Du kan velge mellom åtte forskjellige ruter på kryss og tvers av landet, som formidler nye perspektiver på Luthers liv og arbeid.

Lett tilgjengelige reisemål og en utmerket infrastruktur for turister bidrar til å gjøre reisen til et opplevelsesrikt kulturelt eventyr.

 

8 Luther ferieruter

 1. „Der Luthers arv fortsatt lever“
  Bli kjent med de viktigste stedene i Martin Luthers liv: Eisleben og Wittenberg.
 2. „Liv og virke“
  Berlin, Wittenberg og Wartburg i Eisenach ligger på rute nummer to, og er åsted for en ekstra utstilling som feirer Luthers fortjeneste som seg hør og bør.
 3. „Reformasjon og kulturell arv“
  Det er ikke bare de kjente Luther-byene som er preget av reformasjonstiden, men også Eisenach, Erfurt og mange andre små byer. På denne ruten bidrar høydepunkter fra kunst og arkitektur til et autentisk bilde av reformasjonstiden.
 4. „Politikk og opprør“
  Den fjerde ruten viser noen av stedene der Luther kjempet mot motstanden fra biskoper og andre kirkelige embetsmenn.
 1. „Prekener og riksdagc: Luthers reiser“
  Reformasjonen hadde vært utenkelig uten Luthers reiser i andre regioner i Tyskland. Denne ruten følger noen av hans reiser mellom Frankfurt og Berlin.
 2. „Visjon og virkelighet“
  Det tok lang tid og mange reiser før reformasjonen ble akseptert av befolkningen og fyrstene
  . Denne ruten berører noen av hans reisemål i Hessen, og går tilbake til utgangspunktene i Sachsen-Anhalt, Thüringen og Sachsen.
 3. „Små byer, stor betydning“
  En rute som omfatter hemmelige tips om småsteder som, i tillegg til klassikerne, var av stor betydning for reformasjonen.
 4. „Over grensene – veier til Europa“
  Et blikk over grensene til Frankrike og Sveits. Byer som Straßburg og Zürich var i boktrykkerkunstens sentrum, og bidro til at Martin Luthers ideer ble spredd.

Full oversikt:
På nettsiden www.germany.travel/luther har Tysklands Turistkontor samlet detaljert informasjon om rutene, pluss reisetips og andre fakta om Lutherlandet Tyskland.

Om Tysklands turistkontor – www.germany.travel

Tysklands Nasjonale Turistkontor er Tysklands nasjonale hovedsentral for turisme, med hovedkontor i Frankfurt am Main. Det representerer Tyskland på vegne av det tyske nærings- og energidepartementet (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie, BMWi) og mottar offentlig støtte etter vedtak i Bundestag. Tysklands turistkontor utvikler og kommuniserer strategier og produkter som skal ytterligere fremme tyske reisemåls positive image i utlandet og øke turismen til Tyskland. Turistkontoret er representert i 30 land over hele verden.

Tagged as: , , ,