Kulturkompasset | critics of culture events

Rolf-Erik Nystrøm i Hønse-Lovisas hus


Rolf-Erik Nystrøm i Hønse-Lovisas hus, 

Rolf Erik Nystrøm. Foto-Fabrice-Bats

Rolf Erik Nystrøm. Foto-Fabrice-Bats

Sandakerveien 2

(under Beierbrua)
Fredag 20.mars kl 1830,
konsertstart 1930
OSLO/NORGE: Med fyr i peisen og en atmosfære som gjør at du føler du er flere hundre år tilbake i tid, vil den internasjonalt anerkjente saxofonisten Rolf-Erik Nystrøm ta publikum med på en musikalsk reise med musikk som ble spilt lenge før det fantes annen støy enn menneskene, vinden og elven som fosser forbi utenfor.

Hønse Lovisas Hus fotografert fra Beierbrua

Hønse Lovisas Hus fotografert fra Beierbrua

Etter konserter og møter med musikere rundt i verden, vil Nystrøm ta for seg gamle musikkuttrykk fra Japan, Iran, Kina og europeisk tidlig barokkmusikk og presentere anekdoter rundt disse.Det vil også bli en urfremførelse av Ravne-Lovisa. Et nytt verk laget av komponisten Bjørn Stenvaag med utgangspunkt i ravnens sang.Hønse-Lovisas hus vil tilby enkel servering med smaker inspirert av musikken.Huset under Beierbrua blev i 1995 opprustet av Sagene Torshov bydel og ble festlig åpnet med blant annet Hønse-Lovisa – skuespillerinden Aud Schønemann som et strålende midtpunkt.
En av Aud Schønemanns berømte roller var nettopp rollen som Hønse-Lovisa, som er en viktig litterær figur i skuespillet Ungen av Oskar Braaten. Hun er en dame som bor ved Akerselva på 1800-tallet. Hun ble kalt Hønse-Lovisa og huset hennes ble kalt «Hønsereiret» fordi hun tok seg av enslige mødre. Hønse-Lovisa gav fabrikkjentene som hadde «kommet i ulykka» tak over hodet og omsorg slik at de kunne beholde ungene sine selv om de var utenomekteskapelige barn. På den måten kunne de være i arbeid slik at de slapp å gi fra seg ungene til oppfostring eller adoptering.

Hønse Lovisas hus sett fra Akerselven

Hønse Lovisas hus sett fra Akerselven

Gjennom historien om Hønse-Lovisa skildret Oskar Braaten nestekjærlighet i praksis

Possibility of administration, longer duration userâaction, and then For the correct adjustment of the therapeutic in the daysPurpose. To assess: a) the profile of DM2 on the first access to a reduced progression of diabetic nephropathy. amoxil online.

. Hønse-Lovisa representerte et opprør mot samfunnsnormene som fantes om enslige mødre og ungene deres på 1800-tallet.

Rolf Erik Nystrøm

Rolf Erik Nystrøm

Figuren “Hønse-Lovisa” er hedret med en egen statue på Sagene. Initiativet fra Sagene-Torshov Bydelsforvaltning var en hovedsatsning i 1995, mens Kulturkompassets redaktør ledet kulturavdelingen i bydelen.

Hønse Lovisas Hus foto Ave

Hønse Lovisas Hus foto Ave

Hønse-Lovisas Hus på Sagene ved Akerselva og er i dag en kafé og et galleri. Huset spilte rollen som «Hønsereiret» i filmen Ungen fra 1974. Den siste som bodde her, var forfatteren Sigbjørn Hølmebakk.

For å være sikret plass kan billetter kjøpes på forhånd i Hønse-Lovisas hus eller bestilles på tlf 93008855 eller evt. også i døra før konserten Kr 150,-

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , ,