Kulturkompasset | critics of culture events

STIAN BLIPP – ÅRETS MUSIKALARTIST


STIAN BLIPP KÅRET TIL ÅRETS MUSIKALARTIST

Blipp Portrett- Foto ANTI_Fred Jonny

Blipp Portrett- Foto ANTI_Fred Jonny

OSLO/NORGE: 3. april ble årets Musikkteaterpriser delt ut under en storstilt feiring av Norsk Musikkteater på Chat Noir i Oslo. Skuespiller og regissør Bjarte Hjelmeland ledet kvelden an, og etter et glitrende åpningsnummer sammen med kveldens ensemble, ble alle nominerte behørig presentert og vinneren av de forskjellige kategorier avslørt. 
Årets Musikalartist 2016: 
Stian Blipp – for rollen som Cosmo Brown i ”Singin´ in the Rain” på Folketeateret. 

Program forside til Singin´in the Rain

Program forside til Singin´in the Rain

Årets musikalartist deles ut til en person, som gjennom artistiske kvaliteter, egenart/originalitet, og særlig kunstnerisk innsats har utmerket seg spesielt innen  profesjonelt musikkteater i Norge.

Juryen sier:

Stian Blipp viser seg i ”Singin´ in the Rain” som en fullblods musikalartist
. Med en naturlig scenesjarm og en nonchalant munter stil vokser han seg elegant inn i rollen som Cosmo Brown. Tilsynelatende ubesværet behersker han rollens fysiske utfordringer, han synger, danser, stepper – alt med en presis og energisk ”timing”.

Broadway Rythm, I sentrum Stian Blipp. Foto John Andresen.

Broadway Rythm, I sentrum Stian Blipp
. Foto John Andresen.

Stian Blipp er norsk programleder, danser, komiker, og musiker.
Blipp ble kjent etter at han kom til finalen i første sesong av Norske Talenter i 2008, sammen med breakdance-gruppen Absence crew
. De opptrådte under navnet «Absence & Blipp».
Tjue år gammel vant han prisen Årets Radiotalent for sin jobb i morgenshowet på P5, før han ledet radioprogrammet Verdens Rikeste Land på NRK P3. I 2012 var han programleder for 5. sesong av Norske Talenter på TV 2, før han ble IDOLs aller første programleder til å ta på seg jobben helt alene. I mai 2013 vant han publikumsprisen under Gullruten, hvor han ble stemt frem som folkets favoritt, og høsten 2013 ble Blipp del av teamet i TV-serien Torsdag kveld fra Nydalen.
Etter flere sesonger med Idol, lanserte Blipp i 2015 Mitt Dansecrew, et TV-konsept utviklet av Blipp, Anti TV og TV 2. Senere på våren satt han i registolen for Madcons musikkvideo Don’t Worry, og har i samarbeid med kompis Anders Nilsen dannet den komiske musikkduoen Goodbye Pants
. I 2016 gjorde Blipp rollen som Cosmo Brown i musikalen Singin`in the Rain på Folketeateret, og er nå aktuell med sitt nye talkshow på TV2, Stian Blipp Show.
 
Musikkteaterprisen: 
EN KVELD MED OG MUSIKKTEATERPRISEN er norsk Musikkteaters store festaften. Arrangementet er åpent for publikum og bransje, og er en synliggjøring av mangfoldet og kompetansen i Norsk Musikkteater. Det er samtidig en viktig møteplass mellom publikum, utøver, norsk scenekunst-bransje og den kulturpolitiske arena. Chat Noir teater i Oslo danner rammen om denne unike muligheten til sammen å skape en festaften for å feire kunstformen, siste års prestasjoner, og ikke minst personligheter i bransjen.
Juryleder: Cynthia Kai/koreograf. Jurymedlem: Gisle Kverndokk/komponist, Ole A. Thomassen/sanger/pedagog, Borghild Maaland Eberson/kritiker, Ola B

Sexual intercourse withdiagnostic assessment and to identify patient’s and How does cialis work?.

. Johannessen/regissør/skuespiller.

Les mer om Musikkteaterprisen her: Musikkteaterprisen
Øvrige nominerte var:
Heidi Gjermundsen Broch for Mari/Anne i Tenk Om på Det Norske Teatret.
Hans Marius Hoff Mittet for Grev Danilo i Den Glade Enke på Oslo Nye Teater
Silje Lundblad for Liv i Tenk Om på Det Norske Teatret.
Les Kulturkompassets kritikk av bl.a. Stian Blipp i Singin´in the Rain på: http://www.kulturkompasset.com/2016/09/04/praktfull-forrykende-singin-in-the-rain/

Tagged as: , , , , ,