Kulturkompasset | critics of culture events

STOR ROMANSEKUNST I VIGELANDS MUSEET


STOR ROMANSEKUNST I VIGELANDS MUSEET

Av Henning Høholt.

Yngve Søberg og John Lidal etter en praktfull fremføring av Franz Schuberts Die Winterreise i Vigeland Mueets Borggård, foto Henning Høholt

Yngve Søberg og John Lidal etter en praktfull fremføring av Franz Schuberts Die Winterreise i Vigeland Mueets Borggård, foto Henning Høholt

OSLO/NORGE: Yngve Søberg, bassbaryton og John Lidal, piano betok publikum med deres utsøkte versjon av Franz Schuberts sangsyklus “Die Winterreise” med tekst av Wilhelm Mûller.

Det blev en ekstraordinær musikalsk opplevelse av de sjeldne i Oslo med to av våre allerfremste musikalske kunstnere også innen dette meget krevende og utfordrende romanse faget. – Yngve Søberg og John Lidal.

Jeg håper inderlig at Norse Artists, ledet av Ole Bøhn, vil la det bli en tradisjon, at vi hver sommer får oppleve en av musikklitteraturens store romanse sykluser, for denne krevende romansekunst formen føler jeg, for tiden,  ikke får nok plass og fokus i repertoir valgene.

Dette er en betydningsfull kunstform, ofte bygget på glimrende tekster
. Som gir både vokal stemmen og pianisten store variasjoner i uttrykk og uttryksformer fordi der er så utrolig store   variasjonsmuligheter og utfordringer for å presentere seg selv, og deres kunst på det allerfremste
.

Det var nettopp dette vi fikk oppleve denne søndagen, 20. August 2017 i Vigelands Museets stemningsfulle borggård med Yngve Søberg og John Lidal. Publikum var meget begeistret.

Hver enkelt av de 24 numre i Die Winterreise har hver for seg hver sine enkelte uttrykstyper

. Noe som gir kunstnerne alle muligheter, mem dette er også uhyre krevende å få til å henge sammen til en vellykket helhet

Reassessment and Follow-Up What is sildenafil citrate? Reassessment and follow-up should be conducted at.

. Dette lyktes til fulør og helt for Yngve Søberg, som med sin vakre bassbaryton fascinerte publikum, omkranset av John Lidals delikate piano akkompagnement, full av detaljer, begge med store variasjoner fra det helt nensomme tilbakeholdende, forsiktig, utmyke, til de helt store voldsomme utbrudd. Søbergs diksjon er meget bra. – BRAVO.

I tekst heftet var Wilhelm Mûllers tekst ledsaket av André Bjerkes norske gjendiktning. Hvilket hjelper publikum som ikke helt forstår tysk til å få enda mer glede av selve fortellingen.

Tagged as: , , , , , , , , ,