Kulturkompasset | critics of culture events

Talentfullt Koreografihus


Talentfullt Koreografihus

Sett av Henning Høholt

OSLO/NORGE: Koreografihuset, som er en mulighet som Nasjonalballetten gir sine unge koreografi talenter blant danserne, til å kunne vise hva de kan og vil innen koreografi.

Ballettsjef Ingrid Lorentzen, foran sammen med alle dansere, koreografer og pianist i årets Koreografihuset på Scene 2 


<div title=

include its nonpharmacologic nature, on demand use,Cardiac Status Evaluation sildenafil citrate.

. Operaen. Foto Tomas Bagackas.” width=”600″ height=”203″ /> Ballettsjef Ingrid Lorentzen, foran sammen med alle dansere, koreografer og pianist i årets Koreografihuset på Scene 2. Operaen. Foto Tomas Bagackas.

20. September 2017 presenterte 6 talenter, en debutant, og noen med kortere eller lengere erfaring som koreografer på Operaens Scene 2. Det blev en god variert opplevelse med mange vellykkede innspill, og en god utnyttelse av danserne fra Nasjonalballetten og UNG ensemblet, som virkelig fikk vist seg frem.

De 6 balletter som fikk sin urfremføring 20
. September var:

HI MY NAMEI IS … AND I M A(N) koreografi: Kenji Wilkie

FRAME BY FRAME, korografi: Shane Urton

BETHWEEN THE DROPS, korografi: Francois Rousseau

SERENDIPITY, koroegrafi: Lucas Lima

SEREPENDITI av Lucas Lima (TV) med  Charles Rinaudo ved flygelet (no 2 fra venstre), som spilte Philip Glass: Mad Rush. med danserne: Isabel Vila Agita, Daniela Cabrera, Ada Marthinsen, Alberto Ballester, Ricardo de Rojas Castelbanos, Bart Engelen, (ikke i rekkefælge på foto). Foto Tomas Bagackas

SEREPENDITI av Lucas Lima (TV) med Charles Rinaudo ved flygelet (no 2 fra venstre), som spilte Philip Glass: Mad Rush. med danserne: Isabel Vila Agita, Daniela Cabrera, Ada Marthinsen, Alberto Ballester, Ricardo de Rojas Castelbanos, Bart Engelen, (ikke i rekkefælge på foto). Foto Tomas Bagackas

TWO TO TANGO, korografi: Yoshifumi Inao

IMITATIONS, korografi: Garrett Smith

Leit at det kun var denne ene aftenen, men jeg håper at det som vi og ballettsjef Ingrid Lorentzen, som var vellopplagt konferansirer for forestillingen og hennes ekspertteam fikk sett noe som de ogs kan tenke seg å innkludere i en forestilling, eller gi vedkommende koreograf større oppgaver. En god mulighet. Publikum var meget begeistret.

Tagged as: , , , , ,