Kulturkompasset | critics of culture events

Verdi og Wagner i Vigelandmuseet


Geir Henning Braaten hylder Verdi og Wagner med å spille noen Liszt krevende pianotranskriptioner av berømte musikkpartier fra noen av de to komponisters operaer.

OSLO: Ulikt de fleste andre operahus i verden har Den Norske Opera valgt å utelate en markering av jubileet for operagigantene Verdi og Wagner
. Ved sommerkonsertene i Vigeland-museet blir imidlertid disse komponistene behørig hyldet førstkommende søndag 4. august kl. 14. Pianisten Geir Henning Braaten spiller et meget krevende program som omfatter Liszts berømte bearbeidelser av forskjellige operascener
. Vi får høre Wagners Gjestenes inntog på Wartburg og  Isoldens Liebestod samt Verdis Rigolettoparafrase og Danza sacra e duetto finale fra Aida. I tillegg står musikk av Schumann og Chopin på programmet.

Geir Henning Braaten har siden han vant 1. pris ved Prinsesse Astrids klaverkonkurranse i 1967 tilhørt eliten av norske pianister. Han har spillt med samtlige norske orkestre og samarbeidet med blant annet dirigentene Maris Jansons og Moshe Atzmon. I utlandet har han opptrådt på fem kontinenter   og har i flere år vært engasjert til recitals og  konserter med orkester i Japan. Som pedagog har han nylig holdt mesterklasser i Brasil og Australia.
Billetter a kr 200 kan kjøpes fra klokken 12, konsertdagen. Da sommerkonsertene i Vigeland-museet er meget populære, anbefaler konsertarrangøren publikum å være ute i god tid for å sikre seg billett.
Ole Bøhn ønsker vel møtt til en konsert med spennende musikk  og til en hyldest til to av de største operkomponistene.
Tagged as: , , , , , , ,