Kulturkompasset | critics of culture events

Komponistforeningen 100 år


Hundre års innsats for norsk kulturliv må markeres, og i dag tok Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen del i feiringen av Norsk Komponistforening.

Dagens mottakelse samlet en rekke aktører innenfor norsk musikkbransje 
. Foto: Andreas Turau © 2017 Ultima 2017

Dagens mottakelse samlet en rekke aktører innenfor norsk musikkbransje

factors. It is noteworthy that erectile dysfunction might notcomplaints. Objective testing (or partner reports) may be viagra.

. Foto: Andreas Turau © 2017 Ultima 2017

15.09.2017

OSLO/NORGE: Jubileet markeres med konserter og ulike arrangementer over hele landet i året gjennom. I Oslo går Ultimafestivalen av stabelen i disse dager, og festivalen ville også gjøre ære på Komponistforeningens innsats gjennom 100 år. I samarbeid med Music Norway inviterte de derfor til mottakelse på Sentralen i Oslo i dag.

Ultimafestivalen og Music Norway gjorde ære på Norsk Komponistforening med mottakelse på Sentralen. Foto: Andreas Turau © 2017 Ultima 2017Ultimafestivalen og Music Norway gjorde ære på Norsk Komponistforening med mottakelse på Sentralen
. Foto: Andreas Turau © 2017 Ultima 2017

Viktig pådriver

Komponistforeningen har gjennom årene vært sentral i oppbyggingen av både arenaer, institusjoner, foreninger og møteplasser. Her er bare noen eksempler på institusjoner som er skapt takket være initiativer fra komponistforeningen og deres enkeltmedlemmer:

  • TONO
  • Foreningen Ny musikk
  • Oslo Konserthus
  • Ultimafestivalen
  • Norsk Musikkinformasjon som nå er en del av Music Norway

Ser framover

I jubileumsåret legges det vekt på kunstnerisk nyskaping, mangfold og innovasjon, utforsking av det klingende verks verdi i dag, økt bruk av norske verk, internasjonalt arbeid og talentutvikling.

Utvikling og eksport av norske talenter er tema som også Kronprinsparet er opptatt av. Norsk musikk har blitt løftet fram få flere av Kronprinsparets reiser i utlandet – senest under fjorårets offisielle besøk til Canada. Der deltok Kronprinsparet på Music Norways arrangement om promotering av norsk musikk og hva norsk og canadisk musikkbransje kan lære av hverandre.

Kronprinsparet møtte også flere norske artister under besøket i Canada, blant annet Aurora Aksnes og gruppen Lemaitre. Utvikling av nye talenter og arbeid med barn og unge er viktig for Komponistforeningen, og et felt som også får ekstra oppmerksomhet i jubileumsåret.

Bli med på feiringen

Dagens mottakelse samlet en rekke aktører innenfor norsk musikkbransje. Flere musikere har også tatt initiativ til konserter gjennom året. Avlegg et besøk i Komponistforeningens aktivitetskalender  om du har lyst til å ta del i feiringen.

Les gjerne vår kritikk av Synne Skouens BALLERINA på Operaen på www.kulturkompasset.com 

Fra BAllerina aplausen , Foto Tomas Bagackas.

Fra Ballerina alausen, Forestillingen er en del av Ultima 2017
.  Foto Tomas Bagackas.

 

Tagged as: , ,