Kulturkompasset | critics of culture events

Antonio Pappano – En mesterdirigent vender tilbakeEn mesterdirigent vender tilbake

Lenge før han ble Sir, debuterte han i Operaen i Oslo. 9. februar kommer Sir Antonio Pappano

Antonio Pappano tilbake i Oslo, hvor det hele startet, når han var i Oslo og dirigerte blant annet La Traviata og Lucia di Lammermoor med sopranen Inga Nielsen, som helst ville synge med Antonio Pappano (Tony) på dirigentpulten.

til Bjørvika for første gang, med Santa Cecilia-orkestret og den svenske solisten Anna Larsson.

Sir Antonio Pappano er musikksjef ved Royal Opera House i London, og Sir har han vært siden han for et drøyt år siden ble slått til ridder av Dronning Elizabeth II for sin innsats for britisk musikkliv. For noen uker siden mottok han dessuten Distinguished Musician Award for 2012
. Prisen deles ut av Incorporated Society of Musicians, ISM, og er en av de mest prestisjefylte utmerkelsene i britisk musikkliv.

Men det var i Oslo det hele startet for 25 år siden, da Pappano debuterte som internasjonal operadirigent i Operaen på Youngstorget.

Det var i Oslo jeg fant meg selv, og skjønte at jeg ville dirigere opera, sier han.

Når han nå besøker Bjørvika og Hovedscenen for første gang, har han med seg Santa Cecilia-orkestret som han er kunstnerisk leder for. Det er første gang orkestret besøker Skandinavia. Solist er svenske Anna Larsson som sist besøkte Operaen i 2008 for en konsert med Operaorkestret og dirigent Zubin Mehta.

Sammen vil de fremføre Preludio Sinfonico av Giacomo Puccini, Richard Wagners Wesendonck-Lieder og Symfoni nr. 2 av Sergej Rakhmaninov.

Hovedscenen 9. februar kl

. 18.00 – se også intervju.

Vedlagt: Pressefoto av Sir Anthony Pappano. Foto: Musacchio & Ianniello

Tagged as: , , , , , ,