Kulturkompasset | critics of culture events

Barberen i Sevilla in OsloBarberen vender tilbake til Bjørvika

OSLO: Operafansens favorittbarberer kommer tilbake til Scene 2! Lørdag 8
. september står Figaro klar til å skape forvirring og forviklinger når Barberen i Sevilla har sesongpremiere i Operaen.

Espen Langvik som Figaro i Bjørvika
. Foto: Erik Berg

Det er Nasjonaloperaens baryton Espen Langvik som igjen synger rollen som Figaro. Langvik var sist å se som den tragiske og plagede Benjamin Sigismund i Gisle Kverndokks Den fjerde nattevaktsom i sommer hadde stor suksess under operafestivalen i Savonlinna
. Nå setter han pris på å kunne vende tilbake til Figaro.

–         Nå som stoffet har hatt tid til å synke inn har jeg enda mer oversikt, energi og spilleglede, som jeg håper vil smitte over på publikum. Dette blir Barberen 2.0., sier han entusiastisk.

Barberen i Sevilla er en av verdens mest spilte operaer og har blitt satt opp i utallige ulike varianter.«Når verket settes opp på Operaens Scene 2, legges det opp til et detaljert kammerspill. Denne muligheten for så tett å oppleve mimikk og uttrykk, er forestillingens største styrke», mente Aftenposten etter premieren på Nasjonaloperaens produksjon i november 2011. Langvik er enig i at den mindre scenen gir en helt egen atmosfære til operaen.

–         Man skal kanskje være forsiktig med å nevne ”Barberen” og ”intim” i samme setning, men det gir absolutt en annen opplevelse at vi er på Scene 2 og kommer nærmere publikum, sier han.

I år er det sopranen Silvia Moi som tar over rollen som Rosina, og sammen skal hun og Langvik leke seg gjennom Rossinis elegante og sprudlende opera buffa

men aged 40 and above, the highest proportion, consider sildenafil dosage understanding of the condition, the results of the.

.

I øvrige roller finner vi gjestesolist Tuomas Katajala og Nasjonaloperaens Hege HøiseterKetil Hugaas og Petri Lindroos. FranskeFrançois de Carpentries står bak regien, og den musikalske ledelsen er ved Sergio Alapont.

 

NASJONALOPERAEN:   Barberen i Sevilla reiser på turné til Harstad den 2. og 3
. oktober.

 

Tagged as: ,