Kulturkompasset | critics of culture events

Meget tyndt, ganske morsomt – Oslo Nye


Meget tyndt, ganske morsomt – Oslo Nye

Bjarte Hjelmeland som tjener for to herrer.

Applaus En tjener for to herrer på Oslo Nye Teater. Foto Henning Høholt

Applaus En tjener for to herrer på Oslo Nye Teater. Foto Henning Høholt

Av Henning Høholt, tekst og applaus fotos. Produksjons fotos Gisle Bjørneby.

Terningkast 3.

Terningkast 3.

OSLO/NORGE: Oslo Nye Teater åpner høstsesongen med Bjarte Hjelmeland i titelrollen i “En tjener for to herrer”. Komedie av Richard Bean, oversatt og aktualisert av Bjarte Hjelmeland, regissert av Kim Haugen. Høydepunkterne er Bjarte Hjelmeland, når han innimellom får muligheten for å bruke sin genuine og morsomme verbale og fysiske eleganse.

Sindre Postholm er strålende som urgammel kellner i En tjener for to herrer, Oslo Nye Teater, 2017. Foto: Gisle Bjørneby

Sindre Postholm er strålende som urgammel kellner i En tjener for to herrer, Oslo Nye Teater, 2017. Bak th. Petter Vermeli. Foto: Gisle Bjørneby

Videre virtuose Sindre Postholm som urgammel kellner. Samt sist, men ikke minst musikkgruppen, anført av den glimrende sanger, gitarist og entertainer Zelimir Kulisic sammen med Roger Allan Ivin og Leif (Leevi) Olsen som ga oss mange Skiffle lyspunkter underveis, med stor energi, musikalitet og glimt i øyet, slik at man kunne få skiftet dekorasjon bakenfor teppet, imidlertid følte vi at der, tross mange forsøk, var liten kontakt mellom komedien og de musikalske innslagene. En bedre og enklere scenografisk løsning hadde hjulpet.

Zelimir Kulisic markerer seg strålende som musikant En tjener for to herrer på Oslo Nye Teater. Foto Gisle Bjørneby.

Zelimir Kulisic markerer seg strålende som musikant En tjener for to herrer på Oslo Nye Teater. Foto Gisle Bjørneby.

Dessverre er der for mye dødt rundt disse høydepunkter, og selvom en rekke av Oslo Nye Teaters forøvrig utmerkede skuespillere medvirker, sitter jeg på slutten igjen med følelsen av å ha opplevet en middels skolerevy med noen få fremragende importerte stjerner, som gjør alt de og deres talent kan gjøre for at forestillingen kan overleve, og kommer nogenlunde bra gjennom dette.

Bjarte Hjelmeland er midtpunktet, og gjør det glimrende. Når han blir sluppet løs på en scene, da kan alt skje 
.

Bjarte Hjelmeland er midtpunktet, og gjør det glimrende. Når han blir sluppet løs på en scene, da kan alt skje.

Bjarte Hjelmeland føler seg iblant, festlig, på hjemmebane i denne komedien, hvor han kan bruke hele sitt festlige talent, og lidt til, inklusive et par glimrende parodier, Oluf, m. fl. For å fascinere  publikum og sine to herrer til å tro på ham og hans spillopper.

Richard Beans komedie “One man, two guvnors” – en modernisert og musikalsk versjon av Goldonis En tjener for to herrer fra 1743 – som har gått rundt om i verden siden urpremieren i 2011

49REASSESSMENT ANDepidemiological and clinical trial data. generic viagra online for sale.

. Scenografi og kostymer Milja Salovaara.

Om handlingen:

Den arbeidsløse, kjærlighetssyke og evig sultne musikeren Frank (Bjarte Hjelmeland) ser sitt snitt til å heve dobbel lønn og få spist seg mett. Han må bare klare å håndtere to sjefer samtidig, som selvsagt ikke skal vite om hverandre. Men forviklingene står i kø: et fornuftsekteskap mellom to arvinger, en ihjelslått brudgom, en utkledd tvillingsøster, en elsker og en 87 år gammel tunghørt servitør med pacemaker og bombesjokk – for å nevne noen. Mellom disse står Frank, som på de finurligste måter prøver å sjonglere hemmelige beskjeder mellom sine to herrer. Og får han i det hele tatt noe å spise?

Richard Beans modernisering er blitt til en 1960-tallsbonanza med tidsriktige kostymer, spesielt vakre kjoler til alle jenterne på scenen og musikk, livlig akkompagnert av det nevnte live skiffle band.

IMG_4664

Oslo Nye Teater har tidligere presentert mange morsomme komedier gjennom årene, denne er ikke den beste. Velkommen etter neste gangen.

 

Tagged as: , , , , , , , , , ,