Kulturkompasset | critics of culture events

Breakere og ballerinaer


Breakere og ballerinaer

Yolanda Correa og Kingwings Crew i forestillingen Kingwings VS Nasjonalballetten. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett.

OSLO: Dansende publikummere og foajeen full av billettkjøpere var resultatet da ballettdansere og breakere møttes til dyst i 2012

Further Specialised Tests include : How long does sildenafil last? overall male sexual dysfunction. Erectile dysfunction is a very.

. Nå er Kingwings VS. Nasjonalballetten tilbake på Hovedscenen i Operaen.

Ingrid Lorentzen kunne ikke dy seg. På kort varsel bare måtte hun snike inn en forestilling noen sommerdager på Hovedscenen i 2012.

Det hadde begynt med en idé fra Olympiatoppen og OL-samling på Kvitfjell – for var det ikke noe å hente i likhetene og ulikhetene mellom breaking og ballett? Resultatet etter premieren i Operaen var unison, stående applaus og tenåringer som både prøvde tåspissene og håndstående på marmoren. “Med rett til å skryte” og “Akkurat passe breialt“, mente Dagbladet, mens Aftenposten meldte om “Sjangermiks på høyt nivå”, og foajeen fylte seg av en snirklende lang kø. 

“– Fra første stund slo det gnister mellom disse danserne. Det er fantastisk å se dem utfordre hverandre, ja, og så er det herlig å se dem brife litt, en sjelden gang!”, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Mandag 3. februar er det sesongpremiere på Kingwings VS. Nasjonalballetten. Da inntar åtte breakere fra Kingwings Crew og 13 dansere fra Nasjonalballetten Hovedscenen. Det blir headspins og piruetter, battling, akrobatikk og tåspiss. Morad ”Miracle” Aziman danser breakeprinsen i Svanesjøen og møter Melissa Hough som hvit svanedronning. Yolanda Correa og Osiel Gouneo danser en Black Swan pas de deux og utdrag fra Don Quixote, mens Preben ”Smiley” Larsen Fra KingWings Crew gjør eksplosive triks – og stiller som forestillingens konsertpianist. For å nevne noe. Forestillingen er iscenesatt av Patrick King som også står for noen av koreografiene.

Etter seks utsolgte forestillinger i Operaen står Kulturhuset Ælvespeilet i Porsgrunn for tur 16. februar.

 

Sesongpremiere på Hovedscenen mandag 3. februar kl. 19.00:

http://operaen.no/Forestillinger/Kingwings-vs-Nasjonalballetten/

Tagged as: , , , , , , , ,