Kulturkompasset | critics of culture events

En kongelig skål for Arne Jacobsen


 En kongelig skål for Arne! 

KØBENHAVN/DANMARK: Arne Jacobsen er et ikon i dansk design og arkitektur
. I samtiden var Arne Jacobsen anerkjent for sine mange totalløsninger, som han skapte til både private og offentlige byggeprosjekter. Det gjelder ikke minst det tjue etasjer høye SAS Royal Hotel, som bokstavelig talt tok Arne Jacobsens design til nye høyder med alt fra møbler, dørhåndtak, tekstiler og glass. Som en hyllest til modernismens multikunstner relanserer Holmegaard nå vinserien “Royal” med sandblåst Arne Jacobsen-signatur på glassenes stett. Holmegaard_Royal_interior

De fleste kjenner Arne Jacobsens ikoniske veggur og stolene Egget, Svanen og Mauren.

Langt færre vet at Arne Jacobsen skapte disse designene til noen av sine mest kjente byggeprosjekter, som Nationalbanken og Royal Hotel.

Som modernist og ikke minst funksjonalist hadde Arne Jacobsen et spesielt øye for bruksbehov og brukssituasjoner.

Da han i 1955 fikk i oppgave å tegne og totalinnrede Københavns første skyskraper, SAS Royal Hotel, fikk han en unik mulighet til å leve ut tankene sine om integrert design og arkitektur.

SAS Royal betraktes i dag som Københavns kjennetegn, men hotellet er også et levende symbol på Arne Jacobsens totaldesign
. Utover selve byggeprosjektet leverte han tegninger til alt fra møbler og tekstiler, til lamper, glass og blandebatterier til badet. Flere lever videre som udødelige designklassikere, hvorav Egget og Svanen blant de mest kjente.

Med vårens relansering av glasserien Royal åpner Holmegaard opp for enda en ikonisk Arne Jacobsen-design til glede og nytte for alle gourmet- og designelskere.

Modernistisk vinservise 

Moderne vinglass har i dag stort fokus på å være designlekre – og vinkorrekte. Her spiller stett, skjenkelinje og volum en avgjørende rolle. Med relanseringen av Royal-vinserien, som Arne Jacobsen designet på 60-tallet, er det lett å se hvorfor Arne Jacobsen er dansk modernismes “Grand Old Man”. Seriens syv glass lever nemlig helt opp til kravene vi stiller til vinglass i dag, selv om de er skapt for over femti år siden
. Glassene er laget i ett stykke, og den korte stetten danner et robust, men likevel elegant fundament for den romslige klokken, som løfter innholdet frem og presenterer det best mulig. Klokken er, akkurat som Arne Jacobsens signaturdesign Svanen og Egget, basert på kurver fremfor linjer, og resultatet er et vakkert glass som oser av Arne Jacobsens verdensberømte sans for proporsjonering og detaljering.

Royal-vinserien passer til rødvin, hvitvin, dessertvin, champagne, cocktail, øl, dram og vann og er dermed det perfekte designstatement på vårens lunsjbord og til cocktail hour året rundt á la Mad Men. Alle glassene i serien bærer dessuten en hyllest til Arne Jacobsen på stettet, der designerens sandblåste signatur pryder glasset som en raffinert designdetalj for “Royalister”.

Royal-glasserien er utført i kvaliteten “fine glass” med påført sandblåst AJ-signatur, og består av syv forskjellige glass. Serien koster:

 Dram (6 cl) koster 129 kr (veil.) per stk

his nitrate before sildenafil is cheap viagra patient with ED may be stratified as:.

.

 Hvitvin (21 cl) koster 169 kr (veil.) per stk.

 Rødvin (39 cl) koster 199 kr (veil.) per stk.

 Ølglass (48 cl) koster 199 kr (veil.) per stk.

 Dessertvin (19,5 cl) koster 199 kr (veil.) per stk
.

 Cocktail (20 cl) koster 199 kr (veil.) per stk.

 Champagne (25 cl) koster 199 kr (veil.) per stk.

Glassene selges også i gaveeske med ett glass av hver type til 1.199 kr (veil.).

Nyhetene er i butikkene fra starten av mars 2016.

www.holmegaard-design.no 

Finn nærmeste forhandler ved å ringe +47 21 51 81 65

Tagged as: , , , , , ,