Kulturkompasset | critics of culture events

Glimrende Madame Butterfly


Gnistrende Madame Butterfly.

Kritikk av Henning Høholt. Foto: Jörg Wiesner

Da jeg så Madame Butterfly på nytt etter å ha latt den ligge i noen år. Ble jeg gledelig overrasket. Til ouverturen gjør en bildesammensetning at vi er på plass.i handlingen hvor denne starter, etter ouverturen.

Det var den samme forestillingen, som siste gangen jeg så, men forbedret på en del måter, bl.a. med at der til ouverturen var lagt en del bilder som fortalte oss om stedet vi var på, altså i det nye huset som hr. Pinkerton, sunget av av Henrik Engelsviken, har bestilt til seg og sin kommende kone, Madame Buttefly.

Madame Butterfly, som ble meget vakkert sunget av Elisabeth Teige, fra Ålesund. Hun er idag en av de allerbeste innen denne typen av sopraner som synger denne typen av roller, og gjester mange steder rundt om i Europa nettopp nå.  

Vi opplever den galante sjøoffiseren, Pinkerton, som gleder seg til å gifte seg på japansk vis med Madame Butterfly, men gleder han seg virkelig, eller er dette kun noe han gjør for å få tiden til å gå. ´ Vell dette er en annen sak, som tiden vi vise os.´ Vi følger med på historien, og lar oss rive med av den situasjonen som vi er med på nå og her.

Den fornemme situasjonen er satt godt opp, med den strålende norske sopranen Elisabeth Teige,   som Madame Butterfly, midtpunkt for det hele. En rolle som hun fylder meget godt opp, med en strålende stemme, hele veien, og hvor hun viser oss hva kvalitet er, og skal være hvis man skal lykkes på det høyeste nivå innen det nivå hun ønsker å delta på.

I blant de mange dyktige sangere som medvirket denne kvelden, hørte vi blant annet Yngve Søberg som Sharpless, dette er en fremragende sanger som fyller sin roller med en vakker stemme og mye vakker sang, som gleder publikum gang på gang, på gang

and androgens in general should not be recommended ascomplications and mechanical failure. cialis generic.

.

Som Goro hørte vi en glimrende Petter Moen. Og som Suzuki den svensk italienske mezzosopran Desiree Baralba.

Kveldens dirigent var Dalia Stasevska, som er en meget allsisidg dirigent, og som ledet hele shovet til en meget vellykket fremføring

 

Tagged as: , , , , , , , , , ,