Kulturkompasset | critics of culture events

Konspirasjonen mot Kirsten Flagstad


Konspirasjonen mot Kirsten Flagstad

Av Henning Høholt

Konspirasjonen mot Kirsten Flagstad, cover, Opera Forlag.

Konspirasjonen mot Kirsten Flagstad, cover, Opera Forlag.

OSLO/NORGE: Sakprosaforfatter Ingeborg Solbrekken har saumfart Utenriksdepartementets historiske arkiv /Riksarkivet/Landssvikarkivet og funnet ny, oppsiktsvekkende og avslørende dokumentasjon om norske myndigheter og Kirsten Flagstad. Hennes liv og karriere fremstår nå som en enda mer ufattelig og dramatisk historie!

En ny sensasjonell avsløring med solid dokumentasjon av hvordan det norske utenriksdepartement med ambassaden i Washington i førersetet, trakasserte, forfulgte og prøvde å stanse  Kirsten Flagstad.

En norsk statsborger som var et av de største musikalske genier verden har sett, med internasjonal stjernestatus på aller høyeste nivå. Sakprosaforfatter Ingeborg Solbrekken har saumfart Utenriksdepartementets historiske arkiv i Riksarkivet og funnet ny, oppsiktsvekkende dokumentasjon, som avslører hvordan den norske stats-makt, en ambassadør og avisen VG i over ti år forfulgte Kirsten Flagstad.

Boken har fått undertittelen: Den Norske Stats forfølgelse av en verdensstjerne. – Vell, Den Norske Stat har nok for lenge siden innsett at i dette hadde man vært inne på et alvorlig feil spor, siden man i 1953 spurte Kirsten Flagstad om å bli Den Norske Operas første sjef
. Imidlertid så har jeg ikke, hittil registrert noen formel beklagelse. Derfor er det bra at dette nå blir dratt frem i lyset.

Riktignok har dette tidligere vært grundig beskrevet i … biografi

be important determinants in defining and diagnosing the How long does cialis last? • Moderate stable angina • Specialised evaluation.

. Som ble gitt ut i

Konspirasjonen mot Kirsten Flagstad og konsekvensen den fikk for hennes liv og kunstnerskjebne er en usedvanlig sterk og dramatisk historie.

Det er strålende at denne sannheten endelig kommer frem, og vi får håpe at dette kan gi et grunnlag for at slike uheldige opplevelser og oppførsel av de impliserte ikke skal gjenta seg.

Konspirasjonen mot Kirsten Flagstad
Ingeborg Solbrekken
Format 16.5 x 22,5
288 sider innbundet
Illustrert
Utgitt mai 2016
Kr 389.-
ISBN 978-82-92845-103

Tagged as: , , , , ,