Kulturkompasset | critics of culture events

MAGNOR Årets nyheter 2016


MAGNOR Årets nyheter 2016

Av Henning Høholt og Tomas Bagackas.
OSLO/NORGE: MAGNORs vårnyheter bringer som alltid glede til oss
. I år både med en ny Magnor prinsesse Camilla Prytz, men også med en rekke godt innarbeidede designere Vivvi-Ann Huuse, Halvor Bakke, Fnn Schjøll og deres gode produkter.

Camilla Prytz - Magnors nye glassprinsesse, som de venter seg mye godt av.

Camilla Prytz – Magnors nye glassprinsesse, som de venter seg mye godt av. Og som i denne omgangen presenterer sin JELLY kunstskulptur.

CAMILLA PRYTZ – JELLY

Jelly kunstskulptur – 120 mm – kr 1 950
JELLY er en vakker skulptur og et unikt kunstprodukt, designet av den kjente kunstneren Camilla Prytz.
Camilla Prytz, som opprinnelig er utdannet glassblåser, har hentet sin inspirasjon fra gamle glassblåserteknikker og det mystiske livet under vann

Depressiondysfunction in a general population of men who were 40 cialis online.

. Maneten er selvstendig og instinktiv, elegant og diskret
. Den flyter sakte gjennom livet på sin egen reise, den stoler på at havets krefter beveger den i riktig retning, for den har nesten ingen bevegelse i seg selv. Den kan lære oss å være i balanse med livets strømninger. Manetene har strålende farger og brennende tråder som gjør at vi må beundre deres magiske skjønnhet på avstand.

JELLY er munnblåst og håndlaget i funklende krystall av stolte glassblåsere på Magnor med lang erfaring i faget. Den spennende dekoren i aquafarger er lagt inn for hånd
. Hver eneste krystallmanet er helt unik, det finnes ikke to som er eksakt like – og de bærer selvfølgelig også Camilla Prytz sin kjente signatur.
Camilla Prytz er anerkjent smykkedesigner og glasskunstner med utdannelse fra Kosta Boda Glasskole. Hun har hatt 70 utstillinger siden hun begynte som kunstner for 20 år siden. I 1993-1996 drev hun glasshytte i Stavern, i 1997-2010 eget glassstudio i Oslo og fra 2011 i Kristiansand. Hun har arbeidet med munnblåst glass, glassfusing, serviser, utsmykninger, hodeplagg, bøker, gatekunst og
smykker. Camilla Prytz brenner for gamle håndverkstradisjoner. Hun er nå tilbake der hun startet, nemlig med glassblåsing. Kjærligheten til glass og det gamle håndverket overgår alt annet hun har arbeidet med.
 
En av våre personlige favoritter er

Finn Schjøll

Finn Schjølls nye vakre glass, fra collecsjonen Finns Hage.

Finn Schjølls nye vakre glass, fra collecsjonen Finns Hage.

FINNS HAGE KUNSTGLASS er luksuriøse stettglass med robuste og rause former, designet av den kjente blomsterdekoratøren Finn Schjøll. I 2015 lanserte han porselenet FINNS HAGE, krus og asjett med åtte ulike blomsterdekorer, med inspirasjon fra sin egen vidunderlige hage
. Finns Hage kunstglass er derfor en naturlig oppfølger.

Hageglassene kommer i to ulike varianter; grønn fargedetalj oppe på stetten eller nede på stetten, noe som gir en spennende borddekking.
Krystallglassene er ekte håndverksglass, munnblåste av yrkesstolte glassblåsere i glasshytta på Magnor.
Hvert eneste glass er helt unikt, det finnes ikke to som er eksakt like. Nettopp dette er bevis på ekte kunsthåndverk. Finn Schjølls kjente signatur er preget på foten på alle glassene som leveres med en liten pamflett.
121 501 Finns Hage kunstglass m/grønn stett oppe 20 cl kr 599
121 502 Finns Hage kunstglass m/grønn stett nede 20 cl kr 599
Finn Schjøll med sitt nye glass (i hånden) fra FINNS HAGE GLass og med sin nye høye flotte glass vase, til venstre. Foto Henning Høholt

Finn Schjøll med sitt nye glass (i hånden) fra FINNS HAGE GLass og med sin nye høye flotte DRÅPEN glass vase, til venstre. Foto Henning Høholt 25.1.2016.

Men hans populære  BOBLEN SCHACKMATT i alle mulige farger og i gull, sølv og bronsje er fortsatt på plass.

DRÅPEN i alle størrelser og veiledende priser fra kr. 399 opp til kr. 1950 for den aller største, som er avbildet her med Finn Schjøll sjøl.
Han er nå aktuell med den nye XL-vasen Dråpen, “The one and only”.  Vasene er høye og, dråpeformede og dekker et annet behov og bruk enn Boblen. DRÅPEN er langstrakt myke, vakre og tidløse. Formgivningen er inspirert av vanndråper som morgendugg på nakne grener nettopp i det lekne øyeblikket de slipper taket og faller. Vasene
er like klare og funklende som selve duggdråpene. Den buede kragen på vasene holder godt på blomstene og hjelper dem til å stå vakkert og høyreist. Dråpen er vasen som tar liten plass og som fremhever blomstene. Sett de gjerne sammen i små grupper, de gleder alle!
Finn Schjøll er en av Norges mest populære blomsterdekoratører og tv-personligheter, godt kjent for sitt gode humør og sine kloke uttalelser. Han kan nettopp dette med blomster og borddekking, og gir stadig ny inspirasjon til hvordan man kan glede andre og hvordan man kan dekorere bordet til fest. For Magnor Glassverk har han designet vasesuksessene Boblen og Dråpen, porselensserien Finns Hage, og er nå aktuell med de nye Finns Hage Kunstglassene, som er gode å holde i hånden, kan brukes til både vin, vann, melk, saft, eller til en blomst. Gled deg over de nye kunstglassene, la deg inspirere av Finn Schjøll.

 

Tagged as: , , , , , ,