Kulturkompasset | critics of culture events

Operaen internasjonal ?


Operaen internasjonal?

Av Henning Høholt

OSLO/NORGE: Jeg ser i avisene at Per Boye Hansen roses, bl a av den ganske internasjonale dirigenten Eivind Gulberg Jensen og styreleder Ellen Horn for å plassere Operaen på det internasjonale kartet.

De glemmer fort!

Den Norske Opera og Ballet, Bjørvika, Oslo i vakkert kveldslys, nettopp på det tidspunkt hvior publikum ankommer til kveldens forestilling i en kald februar måned.. Foto Henning Høholt, 21.2.2015

Den Norske Opera og Ballet, Bjørvika, Oslo i vakkert kveldslys, nettopp på det tidspunkt hvior publikum ankommer til kveldens forestilling i en kald februar måned.. Foto Henning Høholt, 21.2.2015

Operaens internasjonale plassering bestemmes av hvem som dirigerer forestillingene, hvem som regisserer dem og hvem som synger i dem.

Den var ikke mindre internasjonal på Youngstorget:

Redaktør Henning Høholt i Kulturkompasset setter et undrende spørsmålstegn ved den øvrige pressens uttalelser om at Operaen er blitt internasjonal under Per Boye Hansens to år som operasjef i huset. GLEMMER DE FORT?  Foto Tomas Bagackas.

Redaktør Henning Høholt i Kulturkompasset setter et undrende spørsmålstegn ved den øvrige pressens uttalelser om at Operaen er blitt internasjonal under Per Boye Hansens to år som operasjef i huset
. GLEMMER DE FORT? Foto Tomas Bagackas.

Dirigenter som Esa-Pekka Salonen, Myung Whun Chung, Antonio Pappano, Heinz Fricke, Rinaldo Alessandrini.(Og hvordan går det an å kvitte seg med en fremragende dirigent som John Helmer Fiore?)

Regissører som Willy Decker, Konwitschny, Göran Järvefeldt, Richard Jones.

Sangere i hopetall, toppet av Mirella Freni, Nicolai Ghiaurov, for ikke å snakke om José Carreras, Placido Domingo og Luciano Pavarotti, i samme sesong!

Og i Bjørvikas første sesong, planlagt på Youngstorget: René Pape, Anja Harteros, Bryn Terfel, Cecilia Bartoli

regular intervals (the recommendation is six-monthly) for cialis generic and should therefore be reserved for select cases failing.

. Dirigenter som Lorin Mazel,  Zubin Mehta og gjester som Daniel Barenboim, Neeme Jarvi og Sir Simon Rattle!

Bjørvika mer internasjonal nå? –  I Tyskland kanskje, regiteatrets hjemland.

Ikke i det største landet, utlandet !

– –

For ikke å forglemme bl.a.  Mirrella Freni, Nicolai GhiaurovAngela Gheorghiu, Bryn Tervel, Roberto Alagna, Katia Riccarelli, Sonia Ghazarian, Inga Nielsen, Kurt Westi, Nicola Martinucci, Rolando Panerai,  på Youngstorget.

Dette minner meg om et gammelt godt råd:

“Before your mouth does the TALKING, Let the brain do the EDITING” 

– – – – – –

Les også gjerne vår kritikk av Tatjana Gürbaca´s (“Per Boye Hansens”) La Traviata på: http://www.kulturkompasset.com/2015/04/25/raedselsfulle-smagslose-regissor-pafunn-i-la-traviata-oslo/

Tittelen er:

Redselsfulle, smaksløse regissør påfunn i La Traviata i Oslo, klarte heldigvis ikke å ødelegge at det ble en stor musikalsk seier.

 

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,