Kulturkompasset | critics of culture events

Operasolistenes Julekonsert i OsloOperasolistenes Julekonsert på  Operaen i Oslo i 2012 er en meget stemningsfull, vellykket, familievennlig opplevelse, som meget gjerne kan bli en tradisjon.

Omtalt av Henning Høholt, tekst og applaus fotos.

Operasolistenes Julekonsert på Operaen er stemningsfull. Foto: fra applaus Henning Høholt (beklager den dårlige bildekvalitet).

OSLO: Otte av operaens solister, Ragnhild Heiland Sørensen, Tone Kummervold, Frida Johansson, Hege Høisæter, Daniel Johansson, Hallvar Djupvik, Jørgen Backer og Carsten Stabell, Sammen med 13 medlemmer av Operaens Barnekor og et 12 mannsorkester ledet av Peter Sakshaug fremfører en god variert samling av kjente og populære sanger og salmer, som alle har en tilknytning til julen. Det hele starter med et friskt potpourri m bl.a. ” O Tannenbaum, White Christmas med nydelig baryton solo av Jørgen Backer, dette minnet meg om Frank Sinatra, og Ragnhild Heiland Sørensen, “Gamle Nissen satt så trist” med solo av Carsten Stabell ” Rudolf med den røde næsen, Hei Tomtegubben, Winter Wonderland,  Bjelleklang”, osv. Deretter “Lett it snow” med den fortryllende sopranen Tone Kummervold. 

Selvsagt har man gå forberedt et riktig juletre som kommer på scenen og blir pyntet av barn og voksne på rekordtid. Hvorpå Hege Høisæter stikker ledningen i stikkontakten til “Nu tennes tusen julelys” -Stemningsfullt.

Julekrybben bringes inn og blir beboet. “Oh all the Faithfull” og “A kom nu med lovsang”

Deretter går det slag i slag med mye blandet, bl.a. “Agnus dei” vakkert sunget av Ragnhild Heiland Sørensen. Lagt inn i en Mozarts Don Giovanni ramme, kommer en rekke av numrene, slik at vi nesten får en liten handling, og inne i det kommer Julemannen og deler ut julepresanger til alle og enhver (av de deltagende sangerne) til Mefistos hysteriske arie fra Gounods “Faust”

revascularisation • Manage within theprosthesis. This option is highly invasive and irreversible How does cialis work?.

.  En del av Dalilas arie fra Saint-Säens “Samson og Dalila”, en snutt fra Mozarts “Figaros Bryllup”. Senere er et av høydepunktene Carsten Stabell som er klett ut som musefar i “På låven sidder Nissen med sin julegrøt”. Vi fikk også “Heisan og Hoppsan, Det lyser i stille grender”, selvsagt “Glade Jul” på flere forskjellige språk og med forskjellige solister, vakkert stemningsfullt formet. Midt inne i dette Leporello innlednings takter, “Julenissen kommer i kveld” og den sjarmerende “Jeg så mamma kysse julemannen“.

Operasolistenes Julekonsert på Operaen er stemningsfull. Foto: fra applaus Henning Høholt (beklager den dårlige bildekvalitet)

Videre “Vi tender våre lys” med søt liten sopran solo.

De som har lyst til å kunne skryte av at de har sunget på Operaen, får en anledning dertil, med fellessang sammen med publikum: “Julekveldsvisa“. Alle 6 vers.

Det hele slutter med enda et potpurri, delvis med gjentagelser fra innledningen, og det er bra. Til slutt fellessang med publikum. “Deilig er jorden”.

Allsidige og musikalske  Kjetil Hugås er ideskaper og musikalsk arrangør. Bjarne Sakshaug har ansvaret for den musikalske innstudering og leder det lille orkestret fra flygel orgel eller celesta
. Edle Stray Pedersen har ansvaret for Barnekorets innstudering.

Siste kveld med Operasolistenes Julekonsert er 22. desember kl. 18.00 på Operaen i Oslo

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , ,