Kulturkompasset | critics of culture events

Osiel Goueneo beste mannlige danserOsiel Goueneo som blå fugl i Tornerose med Nasjonalballetten
. Foto: Erik Berg

Den cubanske danseren Osiel Goueneo (22), som nå danser ved Nasjonalballetten,  ble nylig tildelt prisen som beste mannlige danser på den internasjonale ballettscenen, i den årlige kåringen “Positano Awards”.

Ifølge ballettsjef Ingrid Lorentzen, er han dermed verdens beste mannlige danser
.

I fjor ble Yolanda Correa utnevnt som verdens beste kvinnelige danser
.

Correa er solist i Nasjonalballetten, begge kommer fra Cuba og begge har sist vært å se i balletten Tornerose på Den Norske Opera & Ballett.

Internasjonale ballettkritikere fra de viktigste avisene rundt i verden er i juryen til denne prisen. Aviser som New York Times, Le Figaro, Financial Times, Dance International og  Le Monde. De kårer de ypperste dansere på alle verdens scener. At dansere i Nasjonalballetten for første gang får den to år på rad, viser at Norge har utøvere i verdensklasse. Dette er selvsagt inspirerende for hele det norske (og skandinaviske) dansemiljøet.

Osiel Goueneo kom til Nasjonalballetten for kort tid siden. Foreløbig har han kontrakt med Nasjonalballetten for ett år  i første omgang
.

Internasjonale kritikerne hadde sett Goueneo på en festival i Havanna sist høst. Hvor han ifølge Ingrid Lorentzen etterpå fikk tilbud fra hele verden om kontrakter. Imidlertid hadde han hørt om Norge gjennom Yolanda Correa. Nasjonalballetten har et repertoar med både de store klassikerne og man kan også jobbe med de beste samtidskoreografene. Det er ikke så mange steder man kan gjøre begge deler i en dansers korte karrière. Dette gir variasjon og inspirasjon, men det er også en stor utfordring for danserne, fordi de hele tiden må bevege seg mellom forskjellige bevegelsesmønstre

• Cardiovascular Systemfrontline health care providers will be exposed to most of sildenafil side effects.

.

Prisutdelingen til Goueneo foregår på en seremoni i den italienske byen Positano den 7. september. Det er 41. gang prisene deles ut.

Tagged as: , , , ,