Kulturkompasset | critics of culture events

Suksess for Henie Onstad Kunstsenter


Suksess for Henie Onstad Kunstsenter

Av Synnøve Elisabeth Nord

Marsmorgen av Nikolai Astrup.

Marsmorgen av Nikolai Astrup.

SANDVIKA/NORGE: Henie Onstad Kunstsenter har hatt meget severdige og godt besøkte utstillinger hittil i år. Nikolai Astrup – Norske landskap” ble i løpet av tre sommermåneder besøkt av 60.000. Årets første store utstilling Yayoi Kusama – i uendeligheten, hadde vel 100.000 besøkende.

Det har aldri tidligere vært vist så mange malerier og tresnitt av kunstneren Nikolai Astrup (1880-1928)

selective and longer acting PDE V inhibitor; melanotan II,Vacuum Constriction Devices sildenafil side effects.

. Hele 116 malerier og grafiske arbeider var med. I denne forbindelse hadde kunstsenteret bygget om til en annen romløsning, og mange av veggene var malt i mørk farge. Dette var en storsatsing av HOK i samarbeid med Sparebankstiftelsen. Forberedelsene hadde gått over mange år. Man aktualiserte også Astrups tematikk ved at noen samtidskunstneren, som er interessert i miljø og økologi, hadde laget nye arbeider i ulike teknikker.

Utstillingen vist i England, Norge og Tyskland

Utstillingen ble først vist i Dulwich Picture Gallery i London, deretter her hjemme i Henie Onstad Kunstsenter, og nå i Kunsthalle Emden i Tyskland. I London ble Astrups kunst sett av 40.000. Der påpekte blant annet The Guardian at Nikolai Astrup burde vært like berømt som Edvard Munch. Han er uten tvil i ferd med å bli mye bedre kjent nå.  De utstilte arbeidene er bl.a. lånt inn fra private eiere, museer og Sparebankstiftelsen. Det er for øvrig mange år siden det sist var en stor utstilling  av hans kunst i Norge.

Nikolai Astrup bodde mesteparten av livet på Sandalstrand i Jølster, og naturen der var hans viktigste motivkrets. Astruptunet i Sogn og Fjordane inneholder flere av kunstnerens karakteristiske malerier og grafiske blad, de fleste trykkplatene og mye annet.

Henie Onstad Kunstsenter er en ledende arena for nasjonal og internasjonal billedkunst, med et bredt utstillingsprogram, en sentral kunstsamling, samt aktiviteter innen musikk og performance. Kunstsenteret ligger praktfullt til med et stort parkområde på Høvikodden i Bærum
.

Årets to store utstillinger på HOK, Yayoi  Kuasama – I uendeligheten og Nikolai Astrup – Norske landskap, bekrefter at Henie Onstad Kunstsenter er et av de viktigste  og beste utstillingssteder for kunst i Oslo-området.

Henie Onstad Kunstsenter, vakkert beliggende med utsikt over en del av Oslo fjorden og til Sandvika.

Henie Onstad Kunstsenter, vakkert beliggende med utsikt over en del av Oslo fjorden og til Sandvika.

 

 

 

Tagged as: , , , , , , ,