Kulturkompasset | critics of culture events

TANGO I NORGE • www.tangotango.no

  www.tangotango.no

  Tangokurs i Oslo

  Dans i kultursammenheng er mye mer enn klassisk ballett og contemporary dance, salsa eller de tradisjonelle latinamerikanske dansene samba, rumba, cha cha, passodoble, calypso og i den senere tiden jive og swing, de siste nordamerikanske. En av de etterhvert gamle populære sydamerikanske danseformer er Tango, denne er “Still going strong”, og er en av de meget “kultiverte” uttrykksfulle danseformer hvor populariteten fortsatt er på topp.

  Foreksempel i Paris er der en klubb med navnet Tango, som hver helg har seriøse dansetilstelninger hvor man de første timerne frem til kl. 00.30 danser ikke bare tango, men også andre av de eldre populære standardansene, vals, foxtrot, slowfox, wienervals, og sist, men ikke minst tango, dette forgår helt i tradisjonell stil, ikke noe diskodans så tidlig på natten. Publikum er hovedsakelig ungt fra 18-20 år og oppover, det er tydelig å se at mange har lært å danse denne stilen og praktisert dette i mange år, men alle kan delta.

  Kl. 00.30 inviteres alle til å stille seg opp på rekker, og da danser man en koreografert dans på rekke, dem som ikke kan den, lærer den og det holder man på med 20-30 minutter. Fra kl.01.00 er der full disko frem til det blir lyst og ofte mye lenger. av Henning Høholt.

  Du finner denne tangoklubben i Paris på følgende adresse:

  Le Tango (la boite à frissons).

  Le Tango i Paris

  Le Tango i Paris

  13 rue au Maire Paris 3

  deficiency (e.g. androgen deficiency and hypogonadism), How long does sildenafil last? Page 9INTRODUCTION.

  . M° Arts et Métiers.
  Phone : 33 1 42 72 17 78.
  Open from 10:30 pm to 05:00 am on Fridays and Saturdays
  Open from 6:00 pm to 11:00 pm on Sundays.
  Admission 8€. – Website: http://www.boite-a-frissons.fr

  Boite A Frissons Ball

  Tradition for Saturdays: a beginning of night with couple dances and after midnight, all music except techno in the most friendly ambiance.
  After 10:30 pm. 8.00€.
  Next one on 2011 07 09.

  – Der finnes også andre slike tango klubber i Paris.

  Videre er det viktig å nevne filmen: LAST TANGO IN PARIS med Marlon Brando og Maria Schneider. Se trailer her: http://www.youtube.com/watch?v=3x4UOsLC0OE

  De danseinteresserte i Oslo har heldigvis muligheten til å lære tango ved å kontakte:

  WWW.TANGOTANGO/KURS/OSLO.NO

  26-28/8 Tangokurs i Oslo – nybegynner

  26-28/8 Tangokurs i Oslo – fortsettelse – Boleos og ganchos

  • Tid: Lørdag 15-18
   Søndag 15-18
  • Sted: Salsa Site, Kirkegata 12. Klikk for kart.
  • Pris: 1400 kr/par eller 700 kr/danser. Mangler du partner? Les vår singelpolicy.
  • Nivå: Vi har alltid en salig blandning av elever på våre kurs. Noen har bokstavelig talt danset i mange år mens noen tapre kun har et åtte timers nybegynnerkurs bak seg. Vi har til gode å høre fra erfarne at de ikke blir tilstrekkelig utfordret, og fra begynnere at det er umulig å følge undervisningen
   . Poenget er at vi heller fokuserer på prinsipper enn på repertoar. Dermed kan alle utfordre seg på sitt eget nivå. Du er hjertelig velkommen på kurs med oss.
  • Kursbeskrivelse: Som alltid når vi underviser begynner vi med grunnleggende prinsipper. Vi dekonstruerer boleos og ganchos slik at vi forstår de minste bestanddelene de er oppbygget fra. Veien til en god forståelse av boleos og ganchos går gjennom bl.a. en ren gåteknikk, arbeid med abrazoen, bevissthet om det vi kaller kontaktpunkt og en forståelse av kroppen som spiral. Gjennom å arbeide med disse elementene vil du bli en mer komplett tangodanser og kunne leke med langt mer mangesidig repertoar enn bare boleos og ganchos. Gjennom å skjønne strukturene vil du ikke trenge framtidige kurs som gir deg utallige kombinasjoner av det aktuelle repertoaret, men du vil bli en kritisk danser som selv kan finne ut av hvordan du utfører boleos og ganchos i alle mulige former. Til avanserte dansere lover vi både utfordringer i repertoar og en ny forståelse for grunnleggende prinsipper, og til ferske dansere lover vi at din grunnteknikk vil bli radikalt bedret samtidig som vi avdramatiserer noen av tangoens mest dramatiske elementer. Med TangoTango er ganchos og boleos like gøy som de er enkle!
  • Påmelding: Du registrerer deg og betaler for tangokurset her:  DnB Nors sikre betalingsløsning.

  14-16/10 Tangokurs i Oslo – nybegynner

  15-16/10 Tangokurs i Oslo – fortsettelse – sacadas

  • Tid: Lørdag 15-18
   Søndag 15-18
  • Sted: Salsa Site, Kirkegata 12. Klikk for kart.
  • Pris: 1400 kr/par eller 700 kr/danser. Mangler du partner? Les vår singelpolicy.
  • Nivå: Vi har alltid en salig blandning av elever på våre kurs. Noen har bokstavelig talt danset i mange år mens noen tapre kun har et åtte timers nybegynnerkurs bak seg. Vi har til gode å høre fra erfarne at de ikke blir tilstrekkelig utfordret, og fra begynnere at det er umulig å følge undervisningen. Poenget er at vi heller fokuserer på prinsipper enn på repertoar. Dermed kan alle utfordre seg på sitt eget nivå. Du er hjertelig velkommen på kurs med oss.
  • Kursbeskrivelse: Egentlig mener vi at prinsippene som er felles for alle sacadaer er meget enkle. I ukompliserte sacadaer som ikke utføres med største letthet ligger problemet i ni av ti tilfeller i slapp kvinneteknikk. Ved å sette fart på kvinnen får vi forutsetninger for å utføre enhver sacada. Dette kan vi formidle på en halvtimes workshop, så hvorfor skal du komme på kurset da? Fordi du vil få en forståelse av hvordan du selv kan finne 36 forskjellige måter å gå sacadaer, og flere av disse stiller meget store krav til annen tangoteknikk. Vi vil gå i dybden på noen av disse teknikkene, og gjennom å gjøre det vil vi gi deg en fordypet kunnskap til samtidige nuevoteknikker og hvordan de kan brukes for å gjøre din tango lett og leken.

  Aktuelle kurs

 • Singel?

  Vi gjør vårt beste for å finne en partner for deg. Les vår singelpolicy her.
 • Leselyst?

 • Hva er argentinsk tango?

Tagged as: ,