Kulturkompasset | critics of culture events

Togetherness – Oslo Design Fair 1-4. September 2016


Togetherness – Oslo Design Fair

1-4. September 2016

Oslo Design Fair, 1.-4. September 2016 - TOGETHERNESS

Oslo Design Fair, 1.-4. September 2016 – TOGETHERNESS

 

Alle foto: Oslo Design Fair-  Styling: Kirsten Visdal Foto: Studio Dreyer Hensley 

Jo mere vi er sammen …

OSLO/NORGE: Temaet for høstens messe er «Togetherness» og ordet indikerer nærhet og varme, men hva betyr det egentlig? Oslo Design Fair vil under messedagene 1.–4
. september 2016 utforske temaet gjennom er rikt faglig program og ulike utstillinger.

– I en verden preget av uro blir samhold, trygghet og kjærlighet bare viktigere og viktigere. Dette gir seg utslag i varige, sanselige og personlige omgivelser hvor vi bygger og pleier relasjoner

– a focused physical examination should be performedED can result from endocrinological factors (abnormal viagra generic.

. Det er denne tendensen vi ønsker å formidle gjennom høstens designmesse, hvor det faglige programmet og inspirasjonsområdene er knyttet opp mot temaet Togetherness, sier leder for Oslo Design Fair Grete Sivertsen.

TOGETHERNESS – SAMVÆR – SAMHØRIGHET?

OsloDesignFair_Togetherness_sep16_04Så, hva legger vi i ordet Togetherness? Samvær, står det i ordboken. Men til hvem, og hvor? Er det småpraten som deles over kjøkkenbordet når familien samles til middag? Eller spenningen rundt juletreet når de du bryr deg om pakker opp gavene du har lagt så mye tid og kjærlighet i?

Ja, Togetherness er varmen og nærheten vi finner i disse situasjonene
. Det er kjæresteparet som krøller seg opp i sofaen med en god flaske vin, eller barna som kryper opp i sengen til foreldrene en tidlig lørdags morgen. Det er alle jakkene og kåpene som henger oppå hverandre i gangen, mens lukten av juleribbe brer seg i huset.

Togetherness betyr også samhørighet. Vi har en samhørighet til de vi jobber eller studerer med, og den lille hilsenen vi gir til andre turgåere som vi møter i skogen og på fjellet knytter også bånd og skaper samhold. Togetherness handler om tilhørighet, også til de man ikke kjenner. Det handler om fellesskap.

TENDENSUTSTILLINGEROsloDesignFair_Togetherness_sep16_07

Norges fremste stylister Jannicke Kråkvik, Alessandro D’Orazio, Kirsten Visdal og Silje Aune Eriksen står sammen bak høstens tendensutstillinger der de tolker Togetherness i interiør.

«New York X Norway» fra Sight Unseen Offsite-

I tillegg vil messen presentere den mye omtalte utstillingen «Structure» som ble vist i Milano i april, og samarbeidsprosjektet «New York X Norway» fra Sight Unseen Offsite-utstillingen fra New York i mai.

Anette Krogstad vil dreie keramikk under messen og sist, men ikke minst har messen fått mange spennende nye utstillere som Tonning & Stryn, Fjordfiesta og Fogia
.

FAGLIG PROGRAM 

OsloDesignFair_Togetherness_sep16_06I det faglige programmet vil vi komme inn på temaet i ulike sammenhenger. Fra sosiale byrom, arkitektur, samarbeid og spennende utvikling i bransjen, fargebruk og strikking
.

Med høstens designmesse ønsker vi å inspirere til et varmere og rikere miljø og fellesskap. Og vi håper at du vil være med og utforske betydningen av Togetherness sammen med oss. For jo mere vi er sammen … Ja, du kan sangen?

Messen avholdes fra 1. til 4. september 2016 

Oslo Design Fair er Norges største innkjøpsmesse og viktigste møteplass for design- og interiørbransjen. Her kan du møte skandinaviske og internasjonale utstillere innen mange kategorier. I august 2015 hadde messen over 10 000 besøkende. Utover å være Norges viktigste handels- og møteplass skal Oslo Design Fair bli Norges største utstillingsvindu for ny norsk design. Oslo Design Fair er utviklet av Norges Varemesse og messen gjennomføres på Lillestrøm.

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , ,