Kulturkompasset | critics of culture events

Tullefløyten – Tryllefløyten i Oslo – premiere 28.11.2015


Tullefløyten  – Tryllefløyten i Oslo – premiere 28.11.2015

OSLO/NORGE: Humor har fått hovedrollen i Alexander Mørk-Eidems versjon av Mozarts Tryllefløyten. På Hovedscenen 28
. november står et stjernelag av norske sangere – og Atle Antonsen som Papageno.

Atle Antonsen som Papageno i TRYLLEFLOYTEN-2015_Foto-Erik-Berg

Atle Antonsen som Papageno i TRYLLEFLOYTEN-2015_Foto-Erik-Berg

Nasjonaloperaen presenterer høstens storsatsning: familieforestillingen Tryllefløyten i et fantastisk univers med vakre prinsesser, merkelige skapninger, magisk musikk, tryll og tull
.

Alexander Mørk-Eidem er kjent for sine gjenskapninger av klassiske stykker i nye settinger
. Som i suksessene Peer Gynt på Nationaltheatret og En folkefiende på Stockholms Stadsteatern, søker han etter verkenes opprinnelige funksjon for å gjøre dem relevante i vår tid:

– Jeg liker å flytte klassikerne i tid og rom, og å lage nye forestillinger selv om de er basert på gamle verk
. MedTryllefløyten forsøker jeg å finne tilbake til den gøyale stemningen som må ha vært i salen da stykket ble vist for første gang, sier regissøren

(about half• Controlled hypertension buy viagra online.

.

Mørk-Eidem har bearbeidet den norske oversettelsen av Emanuel Schikaneders tekst og flyttet handlingen i Wolfgang Amadeus Mozarts syngespill til en galakse langt, langt borte. Her møter vi prins Tamino idet romskipet hans krasjlander på en fremmed planet. Han får i oppdrag av Nattens dronning å finne datteren hennes, Pamina, som holdes fanget hos planetens menn. Blant dem er pappaen hennes, Sarastro – noe som gjør vår nyeTryllefløyten til et skilsmissedrama in space.

I likhet med urpremieren i 1791, gjøres rollen som Papageno av en komiker. Atle Antonsen er fuglefangeren som følger Tamino i tykt og tynt – om enn noe motvillig.

På scenen står to sangerlag som til sammen viser bredden og den høye kvaliteten på norske og nordiske sangere. Tamino synges av Marius Roth Christensen og Thorbjørn Gulbrandsøy, Pamina er Mari Eriksmoen ogDenise Beck. Henning von Schulman og Jens-Erik Aasbø deler rollen som Sarastro, mens Nattens dronning gjøres av Eir Inderhaug og Lina Johnson. Den fjerne planetens merkelige skapninger vekkes til live av Operakoret. Operaorkestret spiller under ledelse av Thomas Søndergård og Øyvind Bjorå.

Scenograf: Christian Friedländer; kostymedesigner: Mari Gyllenhoff; lysdesigner: Ellen Ruge; musikalsk konseptutvikler: Atle Halstensen.

Premiere på Hovedscenen lørdag 28. november kl. 18.00:

http://operaen.no/Forestillinger/tryllefloyten2/

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , ,