Kulturkompasset | critics of culture events

Verdi og Wagner i VigelandmuseetGeir Henning Braaten hylder Verdi og Wagner med å spille noen Liszt krevende pianotranskriptioner av berømte musikkpartier fra noen av de to komponisters operaer.

OSLO: Ulikt de fleste andre operahus i verden har Den Norske Opera valgt å utelate en markering av jubileet for operagigantene Verdi og Wagner
. Ved sommerkonsertene i Vigeland-museet blir imidlertid disse komponistene behørig hyldet førstkommende søndag 4. august kl. 14. Pianisten Geir Henning Braaten spiller et meget krevende program som omfatter Liszts berømte bearbeidelser av forskjellige operascener

specialized settings. How long does sildenafil last? personal, cultural, ethnic, religious and economic.

. Vi får høre Wagners Gjestenes inntog på Wartburg og  Isoldens Liebestod samt Verdis Rigolettoparafrase og Danza sacra e duetto finale fra Aida. I tillegg står musikk av Schumann og Chopin på programmet.

Geir Henning Braaten har siden han vant 1. pris ved Prinsesse Astrids klaverkonkurranse i 1967 tilhørt eliten av norske pianister. Han har spillt med samtlige norske orkestre og samarbeidet med blant annet dirigentene Maris Jansons og Moshe Atzmon. I utlandet har han opptrådt på fem kontinenter   og har i flere år vært engasjert til recitals og  konserter med orkester i Japan. Som pedagog har han nylig holdt mesterklasser i Brasil og Australia.
Billetter a kr 200 kan kjøpes fra klokken 12, konsertdagen. Da sommerkonsertene i Vigeland-museet er meget populære, anbefaler konsertarrangøren publikum å være ute i god tid for å sikre seg billett.
Ole Bøhn ønsker vel møtt til en konsert med spennende musikk  og til en hyldest til to av de største operkomponistene.

Tagged as: , , , , , , ,