Kulturkompasset | critics of culture events

Vigelandskonsertene feirer 15 år


Ole Bøhn og Vigelandkonsertene 15 år

Sommerkonsertene i Vigeland-museet feirer 15 års bursdag  i år
. Det er en slags jubileumssesong – 15 år siden Ole Bøhn den gangen sammen med Einar Steen-Nøkleberg arrangerte den første konserten i nyere tid!

Av Henning Høholt

OSLO/NORGE: For Oslos borgere, turister fra hele verden og ikke minst de lokale Frogner borgerne er Vigelandskonsertene på søndagene i Vigelandsmuseets borggård en begivenhet, som trekker fulle hus. Siden dette startet i Ole Bøhn og Einar Steen-Nøklebergs regi for 15 år siden er dette blitt et populært og trofast tilbakevendende begivenhet i den flotte borggården inne i Vigeland Museet.

De to trofaste “parhestene” Ole Bøhn, fiolin og Einar Steen- Nøkleberg, klaver innleder årets konsert serie søndag 8.6. i Vigeland Museets borggård. Dermed er 15 års jubileums sesongen i gang. Arkivfoto fra 2009: Henning Høholt

Programmet er hovedsakelig klassisk musikk, nesten alltid med et ankerfeste i klaveret, ofte i samspill med et annet instrument eller en sanger. Violin er et foretrukket instrument, men også mange andre instrumenter får plass.

Konsertsesongen slutter vanligvis  med en, eller flere jazz ensembler, som understreker at der er kort vei mellom klassisk musikk og den klassiske delen av jazzen. Hvor, slik som i år Ophelia Ragtime Orchestra og Magnolia Jazzband er blant de tradisjonelle, og meget populære gjengangerne.

Jeg husker ikke på noe tidspunkt at der har vært spilt moderne jazz. I tilfelle dette har vært spilt, da har jeg ikke vært tilstede.

 

KONSERTLISTE 2014:

8.6. Ole Bøhn, fiolin, Einar Steen- Nøkleberg, klaver

15.6. Ole Bøhn, fiolin, Elena Chea, ( USA), cello,
Bishara Haroni, ( Palestina), klaver

22.6. Christoph Seybold, ( Tyskland), fiolin,
Haiou Zhang, ( Tyskland), klaver

29.6.. Leipzig Streichquartett ( Tyskland)

6.7. Cristina Ortiz, ( Brasil), klaver

13.7 Opera med mer . Gjøril Songvoll, sopran, Ivar Anton Waagaard, klaver, pluss overraskelser!

20.7 Tom Ottar Andreassen, fløyte, Vebjørn Anvik, klaver

26.7. Sydney Conservatorium of Music

27.7 Sydney Conservatorium of Music

Ole Bøhn, ble i 2008 tildelt Anders Jahres kulturpris, arkiv foto Henning Høholt


3.8. Philip Shovk, ( Australia), klaver

10.8
. Voksenåsen Kammerakademi under ledelse av

Stephan Barrat- Due

7.8 Ophelia Ragtime Orchestra

24.8. Alexander Zagorinsky, ( Russland), cello, Einar Steen-
Nøkleberg, klaver

31.8

would help lift the stigma associated with the condition sildenafil 46The advantages of oral drug therapy include broad.

. Magnolia Jazzband

 

Før Ole Bøhn og Einar Steen-Nøkleberg startet med Vigelandskonsertene var der imidlertid også konserter i Museets Borggård, jeg husker tilbake på en rekke anledninger hvor bl.a. Den Norske Operas Orkester spilte opp med sang solister fra Operaen. Etter noen år stoppet denne virksomheten og der var stille i Borggården, inntil det nye initiativet kom igang for 15 år siden. Vigeland Museets borggård egner seg fortrinlig til dette, og dermed får også den omfattende og meget interessante utstilling med originale arbeider, som danner grunnlag for Vigeland Parkens bronsje skulpturer vellfortjent oppmerksomhet.

Videre forskjellige modeller, som forteller, hvordan man underveis tenkte seg å utvikle parken
.  Man kan også se en rekke andre arbeider av Gustav Vigeland, blant annet en meget interessant serie av buster av kjente, og mindre kjente personligheter. Samt også pedagogiske presentasjoner av bl.a. den populære lille gutte skulpturen “Sinnataggen”, dette hjelper publikum med å forstå hvordan Gustav Vigeland arbeidet med sine verker.

Tagged as: , , , ,