Kulturkompasset | critics of culture events

Hui He – Vellopplagt verdensstjerne som Butterfly i Oslo.


Hui He – Vellopplagt verdensstjerne

som Butterfly i Oslo.

Hui He som Madama Butterfly i andre akten 
. Foto Jörg Wiesner.

Hui He som Madama Butterfly i andre akten
. Foto Jörg Wiesner.

Av Henning Høholt

OSLO/NORGE: Oslos operapublikum opplevde fredag 11.November en av operaverdenens berømte stjerner, sopranen Hui He som Madama Butterfly, det ble en kveld i operahuset som lenge vil bli husket
. Hui He har en stor flott stemme, som kan fylle opp en hvilken som helst operascene, imidlertid har hun og så en formidlingsevne, – og erfaring, slik at hennes detalj arbeide, både som sanger og formidler gjør at piblikum blir revet med og betatt
.

I tillegg til styrken briljerte hun også med utrolig vakre piano toner i det aller øverste leie, hvilket nettopp presenterte en av de detaljer, som man håper å kunne oppleve når man har en verdensstjerne på besøk. Publikum var meget begeistret, og det så ut som om Hui He´s medsangere gledet seg over den meget varme applausen.

For selvsagt var Hui He ikke aleine på scenen. Henrik Engelsviken briljerte som Pinkerton, med et enormt vakkert klanglig overskudd, noe av det aller beste som jeg har hørt fra ham, tydlige inspirert.

Yngve Søberg er suveren i sin tonebehandling som konsulen, og operahusets fremste mezzosopran Ingebjørg Kosmo briljerte i mange detaljer, hennes vakre Blomsterduett med Hui He var et av kveldens store høydepunkt.

Jens Erik Aasbø var imponerende i sin Bonzo rolle, han følger godt etter i tradisjonen til mange av husets fremragende bassangere gjennom tidene. – Av hvilke vi opplevde Magne Fremmerlid på denne sesong premieren

adverse effect is nausea which is usually minimal at lowerrevascularisation • Manage within the What is sildenafil citrate?.

.

I en rekke mindre roller gledet vi oss over Thor Inge Falch som Goro, Ludvig Lindström som Yamadori. Désirée Baraula som Kate Pinkerton og Natanael Uifalean som Den Keiserlige kommissær.

Fra venstre, Désirée Baraula, Randlf Walderhaug, Hui He, Daniele Caligari, Henrik Engelsviken, Yngve Søberg, Ingebjørg Kosmo og Thor Inge Falch, foto Henning Høholt.

Applaus. Fra venstre, Désirée Baraula, Randlf Walderhaug, Hui He, Daniele Caligari, Henrik Engelsviken, Yngve Søberg, Ingebjørg Kosmo og Thor Inge Falch, foto Henning Høholt.


Tagged as: , , , , , , , , ,