Kulturkompasset | critics of culture events

Ulysses vender hjem til Operaen


Brud bedratt i 20 år

OSLO/NORGE: Etter at han forlot kona på bryllupsfesten, vil den notorisk utro ektemannen teste hennes troskap
. Barokk-opera møter moderne samlivsdrama i Ole Anders Tandbergs versjon av Monteverdis Ulysses vender hjem, på Hovedscenen fra lørdag 16. januar
. Musikalsk ledelse, barokkmusikk spesialisten, Alessandro de Marchi. Spilles også 
21.01.2016, 24.01.2016, 30.01.2016, 03.02.2016
.

Christine Rice as Penelope i Monteverdis opera Ulysses vender hjem, foto Erik Berg

Christine Rice as Penelope i Monteverdis opera Ulysses vender hjem, foto Erik Berg

I et festlokale som lukter av gammel nikotin, nedslitt offentlighet og pølse i lompe har Penelope sittet blant småbrisne gjester og ventet på ham som ble sendt ut i krigen midt under bryllupsfesten. Ifølge regissør Ole Anders Tandberg demonstrerer Monteverdis 375 år gamle opera det vakre og komiske i den menneskelige skrøpeligheten.

David Hansen, som synger Ulysses sønn, fotografert etter en strålende Il Germanico i Innsbruck sommeren 2015. Foto: Henning Høholt 16.8.15.

Kontratenoren David Hansen, som synger Ulysses sønn, Telemakos

the time) Sometimes cialis citrate,.

. Fotografert etter en strålende Il Germanico i Innsbruck sommeren 2015. Foto: Henning Høholt 16.8.15.

På scenen står et ensemble som består av blant andre den britiske sopranen Christine Rice som Penelope, den kroatiske tenoren Kresimir Spicer som Ulysses og den Oslo-baserte kontratenoren David Hansen som deres sønn Telemakos.

2015 var et stort år for Ole Anders Tandberg og hans team, med den kritikerroste oppsetningen av Knausgårds Min Kamp ved Stockholms Statsteatern, La bohème i Zürich og Lady Macbeth fra Mtsensk ved Deutsche Oper Berlin, som er tilbake i Oslo fra 1. april.

Også Ulysses vender hjem mottok svært gode kritikker da den hadde sin premiere her i 2012. «Ole Anders Tandberg får fire hundre år gammel tekst og musikk til å gnistre, både som opera og teater. Gå og se det», oppfordret Dagsavisen, mens Dagbladets anmelder kalte den «En åpenbaring».

Nå flyttes produksjonen fra Scene 2 til Hovedscenens gode akustikk. Monteverdis musikk fremføres av kyndige barokk-musikere både på scenen og i graven, under ledelse av spesialisten Alessandro de Marchi. Til daglig er han blant annet kunstnerisk leder for tidligmusikkfestivalen i Innsbruck og for ensemblet Academia Montis Regalis
.

Scenograf: Erlend Birkeland, kostymedesigner: Maria Geber, lysdesigner: Ellen Ruge.

 

Premiere på Hovedscenen ikveld lørdag 16. januar kl. 18.00:

http://operaen.no/Forestillinger/ulysses-vender-hjem-vaar16/

Tagged as: , , , , , , , ,