Kulturkompasset | critics of culture events

Alexander Romanovsky i BÆRUM KULTURHUS


BÆRUM KULTURHUS, Presenterte  22

Hypo- and hyperthyroidismPerformance anxiety viagra pill.

. SEPTEMBER 2016,  KLASSISK/STORE SAL

Alexander Romanovsky, klaver

Følsom perfeksjonist i mektig arverekke.

Romanvsky med blomster

Romanvsky med blomster

Kritikk: Henning Høholt
. aplaus fotos Tomas Bagackas,

SANDVIKA, BÆRUM/NORGE: Alexander Romanovsky er en ukrainskfødt mesterpianist med base i Italia, regnes idag som en av arvtagerne til den store russiske pianist tradisjonen, selvom han kommer fra Ukraine, som jo ikke er en Russisk stat. I Bærum Kulturhus gledet vi oss over å høre ham i et variert soloprogram som kulminerte med Mussorgskijs mektige «Bilder på en utstilling».

I Bærum Kulturhus innledte han programmet med en spennende og elegant fremføring av Jean-Phillipe Rameau´ (1683-1764): Gavotte & 6 Variasjoner, tett etterfulgt av Johannes. Brahms (1833-1897) krevende Paganini-variasjoner, Op. 35.

Etter pause var det klart for Peter Iljitsj Tsjaikovskij (1840-1893): Dumka, op 59, et verk som sjeldent høres på klaverprogrammene, men som kulturhussjef Morten Walderhaug hadde hørt på video fra en konkurranse som Romanovsky hadde vunnet, og som han spesielt hadde ønsket at publikum i Bærum skulle få med seg. Og dette var bra. Til slutt Modest Mussorgskij (1839-1891) briljante “Bilder på en utstilling”.

Alexander Romanovsky mottar blomster av Bærum Kukturhus allestedsnærværende produsent Tore Johansen.

Alexander Romanovsky mottar blomster av Bærum Kukturhus allestedsnærværende produsent Tore Johansen.

Etter at han vant første pris i Busoni-konkurransen i Italia som 17-åring har han opplevd en kometaktig karriere, og blitt engasjert av orkestre som Chicago Symphony, New York Philharmonic, English Chamber Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra og det russiske nasjonalorkester.

Vi opplevet en vellforberedt pianist med sikkerhet, virtuositet og eleganse, kanskje lidt uinspirert og rutinemessig spilt, men slik blir det vell, når man turnerer rundt i verden med et ferdig program, noe som dog ikke gikk utover fremføringen, og publikum var meget begeistret
.

Program:

Jean-Phillipe. Rameau (1683-1764): Gavotte & 6 Variasjoner

Johannes. Brahms (1833-1897): Paganini-variasjoner, Op. 35

Pause

Peter Iljitsj Tsjaikovskij (1840-1893): Dumka, op 59

Modest Mussorgskij (1839-1891): Bilder på en utstilling

Etter konserten hadde Bærum Kulturhus invitert publikum til å møte pianisten Alexander Romanovsky, noe mange benyttet seg av muligheten til.

Romanovsky i samtale med publikum etter konserten.

Romanovsky (Til høyre i bildet) i samtale med publikum etter konserten.

Tagged as: , , , ,