Kulturkompasset | critics of culture events

Kirsten Flagstad og hennes nordiske sangrepertoar


Jeg reiser ikke alene!

– en konsertforestilling inspirert av

Kirsten Flagstad og hennes nordiske

sangrepertoar

Isa Cathrine Gericke og Bengt Forsberg presenterer Kirsten Flagstads sangskatt på Scene 2 på Operaen i Oslo

Isa Katharina Gericke og Bengt Forsberg presenterer Kirsten Flagstads sangskatt på Scene 2 på Operaen i Oslo, manus og  regi av Kristen Grødem

. 3
. September kl. 14.00. Foto Romulo Correa

Den Norske Opera og Ballett, Scene 2

3. september kl 1400

Isa Katharina Gericke, sopran

Bengt Forsberg, klaver

Kristen Grødem, manus og regi.

OSLO/NORGE: Kirsten Flagstad ble allerede i sin levetid hyllet som «århundrets stemme», og sopranen Isa Katharina Gericke, pianisten Bengt Forsberg og regissør og manusforfatter Kristen Grødem ønsker med denne konsertforestillingen å fabulere rundt nye sider av henne som romansetolker.

Ved siden av sine mange store operaroller verden over hadde nemlig Kirsten Flagstad et rikt og bemerkelsesverdig romanserepertoar med viktige sanger som er i ferd med å gå tapt i dag. Mange komponister lot seg inspirere av Flagstad, og gjennom hele sin karriere hadde hun sanger av blant andre Arne Dørumsgaard, Sverre Jordan, Alf Hurum og Hjalmar Borgstrøm fra Norge på repertoaret. Det korte, men intensive vennskapet med den svenske komponisten Knut Håkanson inspirerte til en helt spesiell sangskatt som hun ivaretok hele sitt liv.

I denne konsertforestillingen vil også sanger av Edwin McArthur og Eivind Alnæs ledsage utdrag fra brev-veksling og ulike intervju. Dette er sanger Kirsten kunne identifisere seg med musikalsk, og flere av dem tangerer hennes private sfære og indre drivkrefter.

Isa Katharina Gericke, Bengt Forsberg og Kristen Grødem har funnet hverandre i dette repertoaret

treatment strategies with the patient and have the patient buy viagra online 32Table IV: METs Equivalents.

.

I denne konsertorstillingen kommuniserer Gericke og Forsberg ikke bare musikalsk, men også verbalt. Gericke, en allsidig sopran innen konsert, kammermusikk og opera, som med en særlig forkjærlighet for Lieder og romanser, har gjort seg bemerket med sine konsertforestillinger om sangerinnene Eva Nansen, Jenny Lind og Kirsten Flagstad.

Forsberg regnes blant Skandinavias fremste kammermusikere og akkompagnatører, og er kjent for sitt mangeårige samarbeid med mezzosopranen Anne Sofie von Otter.

Kristen Grødem er regissør og manusforfatter med rundt 40 teaterproduksjoner. Han har samarbeidet med flere av landets orkestre og laget musikkteaterproduksjoner med noen av våre fremste klassiske utøvere. Han har ved flere anledninger jobbet med Minken Fosheim, og sammen med Gericke skapte de «Eventyret om Kirsten Flagstad» til Kirsten Flagstad-jubileet i 2013.

Denne gangen er det altså sopranen Gericke og akkompagnatøren Forsberg det dreier seg om, – og hva er vel da mere naturlig enn å ta utgangspunkt i sopranen Flagstad og akkompagnatøren Mc Arthur for å fabulere litt rundt Flagstads relasjon og pasjon for nordiske komponister?

Billetter bestilles her: http://operaen.no/Forestillinger/resital-gerickeforsberg/#sectionIntro

God Fornøyelse.

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , ,