Kulturkompasset | critics of culture events

Lieben Sie Brahms?


Lieben Sie Brahms?

Kritikk av Claus Drecker. Fotos Erik Berg (?)

Øyvind Bjorå

I serien med kammermusikk ble vi lørdag den 23. februar møtt på operaens scene 2 med samtlige 3 violinsonater som Johannes Brahms har skrevet i tidsrommet mellom 1878 og 1888.

Salen var nærmest utsolgt, hvilket er nokså bemerkelsesverdig på en tidlig lørdag ettermiddag og publikummet var ikke nødvendigvis vant til å gå på slike konserter. Applausen mellom satsene var et tydelig tegn på positivt innstilte tilhørere men har dessverre svært forstyrende virkning på både solister og musikknytere
.

Catharina Chen

Introduksjonen til konserten ble gitt av kunnskapsrike Sigmund Jaang på en utpreget informativ og frodig måte. Han forklarte bl.a. at i Brahms musikk representerte et likeverdig samspill mellom de to musikkere og ikke en piano som ledsaget violinen. Vi ble kjent med tilkomsten av Brahms så velkjente violinsonater og også med operaens tre konsertmestere Øyvind Bjørå, Camilla Kjøll og Catharina Chen som fremførte hver sin opus av de tre sonater. Operaens eminente musikksjef John Helmer Fiore var da også kveldens pianopartner i samtlige sonater

apply a negative pressure to the pendulous penis, thus• Smoking cheap viagra.

. Fiore er en utmerket musikksjef og en allsidig pianospiller men jeg mener at han engang iblant er litt for kraftig på labben.

Camilla Kjoll

Øyvind Bjørå fikk en uforventet kort stop i sonate nr. 1 i G-dur fordi han snublet i notebladene. Camilla Kjøll presterte etter min mening den teknisk og følesesmessig beste interpretasjonen av sin del, sonate nr. 2 i A-dur, mens Catharina Chen som fremførte sonate nr. 3 i d-moll charmerte oss, men hadde kanskje ikke i den helt store formen på lørdag.

Som ekstra nummer fikk vi Brahmsfor piano og tre violiner som vekslet mellom strofene men avsluttet i et overveldende samspill.

John Fiore

Publikummet var tilfreds og begeistret – det var også jeg.
Et kjærkommet innslag var servering av gratis kaffe og kake i pausen.
Vi gleder oss allerede til neste konsert.

Claus Drecker

clausd@powertech.no

Tagged as: , , , , , ,