Kulturkompasset | critics of culture events

Praktfull Anything Goes på Centralteatret med Bårdar.


Praktfull “Anything Goes” av Cole Porter

Anything goes, Bårdar International 2014. foto Henning Høholt

på Centralteatret

med Bårdar

International.

Av Henning Høholt, tekst og applaus fotos. Fotos: Mio Reyes

OSLO/NORGE: Så sidder man i Oslo rett før Pinse, de fastboende er på vei et eller annet sted hen på lang Pinsehelg, på Karl Johans Gate og Aker Brygge er fortausrestaurantene fulle.

Anything Goes på Centralteatret er et hitt! Forestillinger hele denne uken til og med lørdag 14. Juni. Foto: Mio Reyes

Men der går også en liten strøm av mennesker, mange unge opp til Akersgaten og svinger inn mot regjeringskvartalet og stopper opp på Centralteatret, som begynner å fylles helt opp av et forventningsfullt publikum, som skal oppleve Cole Porters flotte musikal ANYTHING GOES med avgangsstudentene fra siste (3) år på Bårdar Internationals Musikal linje. Når spillet begynner er der ingen der vet, at det vi i kveld får oppleve skal vise seg å være den største og friskeste musikal opplevelsen i sesongen 2013/14 i Oslo.

Anything goes med Bårdar International på Centralteatret. til og med 14. Juni.Foto: Mio Reyes

Med en enorm musikalitet, spilleglede, svært mange virkelig gode sangstemmer, glimrende dans i krevende koreografi, god diksjon,

Nyd gjerne den svingende applaus på: http://youtu.be/SwWu1O9pUN4

Finn Schau har elegant oversatt den gode teksten fra engelsk, og har gjort det så bra, så vi får med oss alle de viktige små musikalske detaljer, uten at dette er blitt ødelagt ved å bli oversatt til norsk. BRAVO.

Anything Goes, Bårdar, poster

Aything Goes er full av gode mer eller mindre kjente sanger. Studentene som medvirker er på meget høyt nivå, kvalitetsstemplet fra Bårdar, slik vi i all beskjedenhet er vante med.

– Jeg har sagt det før, men det kan gjerne gentas.

Hva skulle norsk og nordisk musikalliv ha gjort om de ikke hadde hatt studentene som er utdannet fra Bårdar?”

God sang, her til venstre Andrew Sister trio. og duet til høyre. Excellent. Foto: Mio Reyes

En rekke av de medvirkende er fremragende, både musikalsk, rytmisk, scenisk, dans, sang og diksjon. Jeg er imponert, – men ikke overrasket, for det kommer fra Bårdar Akademiet.

Siden dette er en studentforestilling, vil jeg ikke gå inn på detaljert presentasjon av hver enkelts prestasjoner, kun fortelle hvem som medvirket i de forskjellige roller:

 

Anything Goes, også vellykket scenografi. Foto: Mio Reyes

Sindre Bjørke Høyang, Mari Mathillas Røsvik, Marie Sophie Hellevang, Kristin Olsen, Hogne Vangen, Mathias Luppichini, Benedikte Søreng, Jim-Roger Knutsen, Carl Martin Prebensen, Sigurd Andreas Vespestad Marthinussen, Trine Bariås, Hanne Beck, Conne Elise Gjerde, Silje Risdal Liahagen, Caroline Pettersen, Charlotte Sofie Eliassen, Tina Konnestad.

Anything Goes. Selvsagt blir det bryllup, men ikke alltid mellom den som vi først tror. Foto: Mio Reyes

Den spreke koreografi, og den meget godt fungerende regi, som henger godt sammen er gjort av Lisa Kent.

Petter Kragstad er musikalsk leder og arrangør for sitt lille, men meget vellspillende orkester hamselv på klaviatur, Stig Espen Hundsnes forrykende på trompet og kornet. og Erik Jøkling Kleiva svingende på trommer.

 

Dramatikk og humor i Anything Goes. Foto: Mio Reyes

Scenografien som gjør at vi føler oss på en stor cruiseliner er gjort av Frans Friis. Glimrende lysdesign, som hjeleper til å få få adskilt de forskjellige romvirkninger, som er nødvendige i handlingen er ved Andreas Audum. Godt lyddesign Steffen Hofseth. – enkelte ganger lidt for sterkt for enkelte av sangsolistene, som ikke sparer seg. Ole Anton Thomassen har ansvaret for den omfattende og krevende sanginnstuderingen. Håkon Sigernes er produksjonsleder.

Fremragende sangstjerner og svingene dans i Anything Goes med Cole Porters musikk. i Finn Schaus elegante oversettelse. Foto: Mio Reyes

Resultatet er fremragende, der har vært lagt et langt og grundig forberedelsesarbeide, og det kan konstateres at en god innstuderings prosess gir et strålende resultat.

Forestillingen spilles fortsatt 5 ganger på Centralteatret 10-14. Juni. kl. 19, unntatt den siste dagen, hvor der er forestilling kl. 18. Varighet 2 timer og 15. Minutter.

 

 

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,